EmediateAd
Sund for Sjov

Hvad har binyretræthed og overvægt med hinanden at gøre?

30 september , 2010 - af sundforsjov - Kategori: Stress - Tags: , , , , , ,

Faktisk en hel del!

I binyrebarken dannes hormonerne adrenalin og noradrenalin. Begge hormorner har stor betydning for kroppens regulering af det autonome nervesystem, som blandt andet påvirker omsætningen af kulhydrater og fedtstoffer. I binyremarven, som er en del af binyrerne, dannes kortisol og andre hormoner. Disse hormoner understøtter nedbrydningen af fedt og protein, og har samtidig en afgørende betydning for omsætningen af kulhydrater.

Binyrernes arbejde er blandt andet at støtte os gennem fysisk og følelsesmæssig stress. Stress i kortere tid kan være gavnligt, fordi det hjælper os til at klare os igennem akutte problemer. Langvarig stress har desværre den modsatte effekt. Det sender binyrerne på overarbejde, og efter længere tid kan der opstå det, man kalder for binyretræthed.

Langvarig stress betyder med andre ord, at produktionen af vigtige hormoner nedsættes, og det sammen gør nedbrydningen og omsætningen af fedt, protein og kulhydrater!

Tænker du allerede nu, hvilke symptomer du skal kigge efter, så kig med i morgen. Her får du en liste over nogle af de symptomer, som kan være tegn på binyretræthed. Du får også en lille, hurtig test, som måske kan afsløre, om du har udbrændte binyrer.

Kilder: Frede Damgaard og Natur Energis foredrag om binyretræthed & bogen “Binyretræthed” af James L. Wilson

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *