EmediateAd
Sund for Sjov

Slap af!

05 oktober , 2010 - af sundforsjov - Kategori: Stress - Tags: , , , , , ,

Et af de værktøjer, som jeg gang på gang minder mine klienter om at holde fast i, er afslapning og/eller meditation. Mange har en forestilling om, at de skal prioritere kost og motion frem for alt andet, men desværre opnår de ikke et optimalt vægttab, hvis deres krop er stresset og udbrændt. 

Under mit vægttab havde jeg stor gavn af ligge mig med min CD-afspiller i 20 minutter, trække mørklægningsgardinerne ned og høre afspændingsmusik eller en indspillet hypnoseCD.

Jeg blev gladere, fik større tolerance overfor mine børn, fik mere overskud til at stå op om natten, når Thea kaldte, eller Kathrine skulle ammes, fik mindre lyst til at spise (som jeg oftest gør, når jeg er træt eller har dårlig samvittighed, fordi min lunte har været for kort).

Står valget mellem motion eller afslapning i en presset hverdag, vælger jeg derfor afslapning. I sidste ende giver det mig nemlig et større overskud til at komme ud og motionere. Vælger jeg motionen først, kan jeg næsten være sikker på, at jeg sidst på dagen står foran køleskabet og diskuterer med mig selv, om jeg kan vente med at spise, til vi skal have aftensmad!

Hvad vælger du først – motion eller afslapning?

Tilbage

2 kommentarer


 1. okt 5, 2010
  9:08 am

  Martine D.W. Rasmussen

  Hej Charlotte.
  Super gode oplæg du skriver, meget tankeopvækkende….. Jeg havde for bare 2,5 år siden valgt motionen og ville også gerne endnu…. men må erkende at efter pigerne er kommet til bliver jeg nød til til tvinge mig selv til at vælge anderledes, nemlig at slappe af… det er ikke altid nemt, men det er jo et valg man må ta :o). Og mine piger og mand vil hellere ha en glad mor/hustru end en super tynd mor/hustru…..
  Overskuet skal være der…
  Knus


  • okt 5, 2010
   9:51 am

   sundforsjov

   Kære Martine

   Tak for dit indlæg:-)
   Jeg må give dig helt ret – en glad mor og kone er uden tvivl det bedste. Næste gang du slapper af, så gør det med god samvittighed! Nu ved du, at det får din krop til at stresse af, fremmer dit vægttab, giver positiv energi og overskud til mere af alt det gode.
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *