EmediateAd
Sund for Sjov

Er der en større mening med det hele?

Det er et spørgsmål, som oftere og oftere banker på min “dør”. Førhen blev jeg ofte vred, når jeg ikke forstod meningen med en konflikt eller udfordring med det samme. Efterhånden er jeg ved at indse, at meningen aldrig viser sig med det samme. Den viser sig først senere, når vi er kommet ud på den anden side. Når vi har tillid og giver slip, mærker vores følelser og bare ser, hvad der sker uden at stritte imod og gøre modstand mod vores følelser – LIGE MEGET HVOR GRIMME DE ER!

For fire måneder siden; da min mand lå på sygehuset og ventede på en tre-dobbelt by pass operation, da Thea spurgte, om far skulle op til oldemor, da den skole som Thea og Kathrine er tilknyttet, blev lukningstruet, da jeg havde over 1½ times kørsel til mit job og ikke kunne passe det – der havde jeg umiddelbart svært med at se en mening med det hele. Jeg kunne ikke overskue fremtiden, var ved at miste kontrollen og havde bare lyst til at spise, men samtidig var der en indre stemme, som blev ved med at viske mig i øret, at der var en mening med det hele.

Nu begynder meningen måske at vise sig. Min mand kom gennem operationen, og er blevet bedre til at tage vare på sig selv og sin sukkersyge. Vi har forsøgt at sælge vores hus, men den eventuelle køber var ikke klar. Måske var vi det heller ikke selv, for inderst inde ser vi stadig en kæmpe rigdom i de naturskønne omgivelser, som vi bor i. De fylder os stadig med energi og glæde. Jeg er blevet mere nærværende overfor mine børn. Førhen kunne aftenbadet og puttetimen godt være noget, som skulle overstås, så jeg kunne få tid til mig selv og afslappe af på sofaen. Nu nyder jeg hver aften, for jeg ved aldrig, om det bliver den sidste. Hvad så hvis jeg skal holde Kathrine i hånden, til hun sover? Det holder jo op en dag, og hvorfor ikke nyde at hun har brug for mig, og at hun elsker mit nærvær! Jeg er blevet fyret, fordi jeg selv ønskede det, og er blevet mere bevidst om, hvordan mit kommende arbejde skal passe ind i mit familieliv. Det som betyder aller mest for mig, er at spise morgenmad med familien, kysse mine piger og min mand farvel og ønske dem en god dag. Det kommer et nyt job ikke til at røre ved. Så måske var meningen, at jeg skulle blive bedre til at lytte til mine følelser, være mere nærværende og leve livet, mens det er her.

Tror du, der er en større mening med de ting, du støder på her i livet?

Tilbage

8 kommentarer


 1. okt 21, 2010
  11:18 am

  Heidi Hermansen

  Hej Charlotte

  Stof til eftertanke. Tak fordi du deler det med os og er så åben og ærlig 🙂

  Det kan være svært at se meningen med det når man står i det. Men vi gror og vokser og bliver til et bedre menneske ude på den anden side.

  Synes bare at det er så ærgeligt at det først er når alarmklokken ringer, at vi stopper med at tage tingene for givet , sætter 100% pris på hinanden og lever i nuet og nyder hvert et sekund.

  Knus
  Heidi


 2. okt 21, 2010
  3:27 pm

  sundforsjov

  Kære Heidi

  Så sandt som det er sagt. Det er tankevækkende, at vi ofte skal helt ud og kigge ned i afgrunden, før vi ændrer kurs.

  KH Charlotte


 3. okt 22, 2010
  10:11 am

  En sunn familie

  Jeg tror det er en mening med alt som skjer!! Heldigvis lærer vi så lenge man lever 🙂 Det beste er jo at vi kan lære av hverandre også!


 4. okt 23, 2010
  12:00 pm

  mettebred

  JA der er en mening med alt der sker i ens liv!

  Jeg havde for et år siden svært ved at se nogen mening med de ting der skete i mit liv især de ting som jeg godt kunne være foruden.
  Min mor der blev syg af kræft og en mand der blev fyret. Men har det sidste år arbejdet med mig selv og taget en coach uddannelse. Det har gjort jeg er idag syntes alt styrke mig og lever i nuet, lige i dag.
  Man ved aldrig hvornår ens nummer bliver trukket ud så hvad er der enligt at vente på anden end at elske det man har og selv være styrmand på ens liv
  Kh Mette


  • okt 24, 2010
   8:14 am

   sundforsjov

   Kære Mette

   Så smukt og så rigtigt. Hvor er det dejligt at høre, at du har fået så mange gode “ting” med dig, trods al den modgang du mødte .. eller måske rettere kærlige puf:-)
   KH Charlotte


 5. okt 24, 2010
  12:32 pm

  Jette Holm

  Kære Charlotte.
  Du rammer lige midt i hjertet af en problematik som er særligt herskende i den vestlige verden. Den erkendelse som du er nået frem til, er den jeg oplever at de fleste af mine klienter søger. Det er ikke en nem vej. Der er så mange krav (særlig fra os selv) som trækker os i mange retninger.
  Jeg har lært; “Det du bruger din tid på, er det du prioriterer”.
  Vi kan i perioder have brug for at “sætte alt ind” på et specifikt projekt, men det er ikke projekterne der gør forskellen for os. Det er nemlig de fede stunder som vi deler med vore kære!

  HUSK; “Life is not measured by the numbers of breaths that we take, but by the moment that takes of breath away”

  Tak fordi du så ærligt deler din historie med os.
  Virkelige historier fra virkelige mennesker:-)

  Kærligst fra
  Jette


  • okt 24, 2010
   3:05 pm

   sundforsjov

   Kære Jette

   Det vil jeg huske. Pt bruger jeg min tid på at være en fri sjæl.. for jeg ønsker mere frihed i mit liv.. håber universet lytter med;-)
   Tak for et smukt citat – det vil jeg gemme i mit lille hjerte.
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *