EmediateAd
Sund for Sjov

Kikærtefrikadeller ca. 12 stk.

09 november , 2010 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter - Tags:
 

På workshoppen i lørdages fik vi den lækreste mad .. uhhmm.. jeg elsker mad, som er smukt tilberedt og som vækker alle mine sanser. Mad som får mig til at lukke øjnene, dufte, smage, nyde, pille og røre. Sanselig mad er virkelig noget, som kan mætte min sensitive sjæl.

I går fik jeg tilsendt alle opskrifterne, så nu kan det kun gå for langsomt med at komme i gang! I aften står den på kikærtefrikadeller, og skulle du få lyst til at smage, får du opskriften her:

  • 500 gram kogte kikærter
  • 3 spsk. Kogevand
  • 2-3 fed presset hvidløg
  • 1-2 tsk. Stødt koriander
  • 1-2 tsk. Stødt spidskommen
  • 2 mellemstore løg
  • 2 gulerødder
  • 4 spsk. Sesamfrø
  • 2 æg
  • 2 spsk. HUSK eller brug evt. rismel eller majsmel
  • Salt og peber
  • Olivenolie eller kokosolie til stegning

Kikærter, løg og gulerod hakkes i foodprocessor, tilsæt koriander, spidskommen, presset hvidløg og kogevand samt sesamfrø, æg, HUSK og salt og peber og kør rundt igen. Kikærtefrikadellerne steges ved middelvarme i koldpresset olivenolie eller kokosolie.

Tilbage

13 kommentarer


  1. nov 9, 2010
    8:34 am

    Louise

    Uhmmmm det lyder fantastiske – står hermed på listen til denme uge 🙂
    Tak for dejlig inspiration
    Knus Louise


  2. nov 9, 2010
    2:38 pm

    Susanne Koborg

    Det lyder super og må klart prøves 🙂


  3. nov 9, 2010
    4:33 pm

    Janicke

    Nam nam de så kjempe gode ut 🙂


  4. nov 9, 2010
    7:19 pm

    Bente Bay Schmith

    Den er fluks printet ud – glæder mig til at lave det!!!!!!!!!!


  5. nov 9, 2010
    7:38 pm

    sundforsjov

    Tak for alle jeres skønne kommentarer. Glæd jer til at smage. Det er ikke altid, jeg er lige heldig med at få maden til at smage lige som opskriften, men i aften sad smagen bare lige i skabet:-))))


  6. nov 30, 2012
    6:48 pm

    Christina Falck Gansted

    Vi byttede koreaneren ud med dild og vendte dem i mandler – uhm!!,


    • dec 1, 2012
      10:21 am

      sundforsjov

      Kære Christina
      Tak for et super godt tip Christina – det lyder helt vildt lækkert at vende dem i mandler!!! Genialt 🙂 Det må jeg prøve!
      KH Charlotte


  7. sep 18, 2013
    10:00 am

    Mette Westergaard

    Hej Charlotte, prøvede opskriften i går. Det var lækkert, skønt med et kødfri alternativt. Findes der en fingerregel om hvor mange tørrede kikærter man skal bruge for at få et vist antal kogte kikærter?
    VH Mette


    • sep 18, 2013
      2:11 pm

      sundforsjov

      Kære Mette
      Uha Mette der må jeg være dig svar skyldig indtil videre. Det gør der sikkert, og det må jeg prøve, om jeg kan finde frem til. Jeg tilbereder altid en pose af gangen og ligger resten i fryseren hvad enten det er kogte til eks. suppe eller stegt som falafel 🙂
      KH Charlotte


  8. sep 6, 2015
    7:27 pm

    Lotte Pedersen

    Fandt tilfældigt din kikærtefrikadelleopskrift. Vil lige spørge: er det kogte ris der kan erstatte Husk??


    • sep 7, 2015
      9:28 pm

      sundforsjov

      Kære Lotte
      Jeg kan glemt at sætte en bindestreg, så det gør selvfølgelig, at man bliver i tvivl – sorry!
      Det er rismel, der er tale om – gerne fuldkornsrismel 😉
      Kærlig hilsen Charlotte


  9. apr 1, 2016
    1:03 am

    Jens H. Thomsen

    Gode frikadeller. Smager fantastisk. Masser af fiber og gode for fordøjelsen. Husk at drikke masser af vand til.


    • apr 3, 2016
      11:11 am

      sundforsjov

      Kære Jens
      Tusind tak for din feedback 🙂
      Hvis du vil optimere din fordøjelse, så vil jeg foreslå dig at drikke vand ½ time før eller efter måltidet. Vand til selve måltidet fortynder din mavesyresafter og forstyrrer dermed din “naturlige” fordøjelse af maden.
      Men ellers er vand fantastisk!
      Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *