EmediateAd
Sund for Sjov

Hvornår kigger du dine børn i øjnene?

11 november , 2010 - af sundforsjov - Kategori: Selvudvikling - Tags: , , ,

Det er ved at være nogle år siden, jeg læste dette spørgsmål i en bog, men jeg husker det stadig som en kæmpe øjenåbner, der var med til at udvikle mig til den mor, som jeg er i dag.

Jeg indså nemlig, at de tidspunkter, hvor jeg kiggede Thea aller dybst i øjnene, ikke var når jeg sagde, at jeg elskede hende, eller når hun gjorde noget godt. Det var derimod, når jeg skældte hende ud! Puha det var godt nok ikke nogen rar erkendelse, jeg gjorde der. Pludselig kunne jeg jo se, at de ord som jeg ønskede hun skulle bære med sig resten af livet, og som skulle styrke hendes selvværd og selvtillid, ikke var de ord, som trængte dybest ind i hendes sjæl. Det var i stedet de ord, jeg sagde, når jeg var vred og kiggede hende direkte ind i øjnene. 

Fra da af besluttede jeg mig for, at jeg OGSÅ ville kigge mine børn dybt i øjnene og fastholde blikket, når jeg sagde, at jeg elskede dem. Jeg besluttede mig for, at jeg hver aften ville kigge mine piger dybt i øjnene og spørge dem; “Hvad er du for en pige?”, og deres svar skulle være; “En dejlig pige”. Og dernæst; “Hvad fortjener du?” og deres svar skulle være;”Det bedste i verden”.

Det har lige siden været vores lille aftenritual. Det er ikke hver aften, pigerne kigger mig i øjnene, når de svarer mig, men så beder jeg dem om at svare mig igen, mens de kigger mig i øjnene. Thea har selv udvidet sit svar til; “Jeg fortjener det bedste i verden, og det er kærlighed”.

Hvornår kigger du dine børn i øjnene, og hvad siger du til dem?

Tilbage

13 kommentarer


 1. nov 11, 2010
  7:56 am

  Louise

  MEGET smukke tanker og handlinger, bliver helt rørt 🙂


 2. nov 11, 2010
  10:21 am

  Janicke

  Så herlig og for et nydelig svar fra Thea 🙂 Dette er noe de kommer til å ta med seg resten av livet!!!
  Da Sander var 4 år begynte vi med et aftenritual som vi bruker enda. Han blir snart 13 år. Mia begynte å si de samme setningene og det er så koselig 🙂
  Jeg sier: God natt, hele familien er glad i deg!
  Barna svarer: Jeg er glad i hele familen!
  Jeg: sov godt!

  Uansett om jeg har kjeftet den kvelden blir den avsluttet med at vi er glad i hverandre!


  • nov 11, 2010
   12:57 pm

   sundforsjov

   Kære Janicke
   Hvor er det smukt, og hvor er det dejligt at høre, at du har holdt fast i dette ritual i alle disse år. Du må være en ægte familieengel:-))
   Kram fra Charlotte


   • nov 11, 2010
    1:07 pm

    Janicke

    takk snille du 🙂 klem tilbake!!


 3. nov 11, 2010
  11:44 am

  mettebred

  ÅHH det ramte lige i hjertet dit indlæg.
  Er ikke særlig god til øjen kontakt med ungerne. Så tak for påmindelsen. Vil arbejde med det. Hvad hed bogen?

  Kh Mette


  • nov 11, 2010
   12:59 pm

   sundforsjov

   Kære Mette
   Jeg er ikke helt sikker på, hvilken bog det var. Men jeg mener – næsten med sikkerhed – at det var; “Helbred dit liv” af Louise L Hay. Det er i øvrigt en helt fantastisk bog på mange andre planer. Det er en af mine små “bibler”:-))
   KH Charlotte


 4. nov 16, 2010
  1:01 pm

  Marianne

  For et flott innlegg! Så flott at jeg begynte å grine her jeg satt… så enkelt, og så sterkt. Jeg forteller datteren min at jeg er glad i henne hver eneste dag, men det er vel som regel midt i en god klem og ikke med blikkontakt. Fy søren, dette skal jeg tenke på framover!

  Takk


  • nov 16, 2010
   5:46 pm

   sundforsjov

   Kære Marianne

   Velbekomme – hvor er det dejligt, at vi kan vække det bedste i hinanden. Jeg sagde det også altid midt i et kram, og tænkte bare ikke over det, før jeg læste indlægget i bogen. NU ved vi det, og kan give vores børn noget endnu bedre:-))
   KH Charlotte


 5. nov 16, 2010
  4:30 pm

  gittepigen

  Tak for idéen! NC kan ikke sige så meget endnu, men det er bestemt værd at begynde at programmere ham allerede nu.
  Tak fordi du deler!
  Gitte K


  • nov 16, 2010
   5:44 pm

   sundforsjov

   Kære Gitte

   Velbekomme – og selv tak. Jeg måtte da lige over og kigge på din blog. Det er vist ikke sidste gang:-))
   KH Charlotte


 6. nov 16, 2010
  7:15 pm

  Anne Lotte

  Dit indlæg rammer ret godt plet, synes jeg. Har dog de sidste mange uger oplevet at se mine børn i øjenene hver dag. Mest den ældste. Han er snart fire. Den yngste er 1½ og fatter knapt så meget endnu. Men den ældste… Vi har de skønneste samtaler, når han skal sove, og sidder oppe i sin øverste køje og prøver at trække tiden ved at stille mig alle mulige spørgsmål. Ofte er de af ret filosofisk karakter, og vi har gennem de sidste par uger været igennem både skabelse, liv og død. Virkelig interessant. Og dejligt at gå i seng på, for så ved man, at man har set sit barn i øjenene i hvert fald en gang den dag.


  • nov 16, 2010
   8:59 pm

   sundforsjov

   Kære Anne Lotte
   Jeg elsker disse store filosofiske samtaler. Jeg kan selv huske, hvordan jeg kunne ligge i min seng som barn og være bange for livets store spørgsmål. Det er nok også derfor, at jeg giver mig særlig god tid til disse snakke i dag, fordi jeg ved, hvor svært det kan være i den alder. Så jeg kan kun sige til dig; nyd det, og vid at du gør en forskel som mor:-)
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *