EmediateAd
Sund for Sjov

Rent vand er da rent – eller hvad?

18 november , 2010 - af sundforsjov - Kategori: Udrensning/detox - Tags: , ,

Apropo udrensning så er en af de billigste udrensningsmetoder at drikke 2 liter vand dagligt. Vand har hidtil været den sundeste form for væske, men sådan er det måske ikke længere!

Ny forskning viser nemlig, at vi skal drikke vores vand med omtanke. Rigtig mange vælger at drikke deres vand fra en plastikflaske. De køber en halv liter vand, drikker den og bruger flasken igen og igen. Det kan være en smart måde at motivere sig selv til at drikke på og det giver et godt overblik over, hvor meget vand man har fået på en dag. Men denne metode kan desværre have en bivirkning!

En ny tysk undersøgelse tyder på, at en del plastikflasker har østrogen aktivitet. Det betyder, at nogle plastikflasker indeholder en mild udgave af det kvindelige kønshormon østrogen. Hvis vi udsætter vores krop for østrogen på forkerte tidspunkter, kan vores hormoner komme ud af balance.

Forskere har sammenlignet vand (fra samme kilde) på en plastikflaske og på en glasflaske, og har fundet frem til, at der er en højere østrogenaktivitet i vand på plastikflasker. Det betyder, at vand på plastikflasker kan have et højere indhold af hormonforstyrrende stoffer. Nogle plastikflasker indeholder også bisphenol a og ftalater, som ligeledes er hormonforstyrrende.

Det er ikke ligefrem det, vi går og tænker på, når vi køber vand for at være sunde, eller for at rense vores krop for affaldsstoffer!

Hvis du vil sikre dig bedst muligt mod hormonforstyrrende stoffer i dit drikkevand, kan du:

 • Drikke vand direkte fra vandhanen
 • Drikke vand fra en glasflaske
 • Drikke vand fra plastikflasker, hvor der ikke står 01, 03 eller 07 i trekantendannet af pile

Hvordan plejer du at drikke dit vand?

Kilde: www.forbrugerkemi.dk

Tilbage

4 kommentarer


 1. nov 18, 2010
  11:11 am

  Janicke

  Det er nok best med vann fra kranen i glass. Jeg har kjøpt meg glassflasker som jeg bruker når jeg er på tur. Har tenkt å kjøpe flasker i rustfritt stål uten giftstoffer også. De knuser ikke 🙂 Mange som ikke tenker på dette tror jeg. Skal holde meg langt unna plast etter å ha lest innlegget ditt for å unngå ubalanse i hormonene!!!


  • nov 18, 2010
   2:19 pm

   sundforsjov

   Du har helt ret. Nogle gange undrer mennesker sig over, hvorfor piger kommer tidligere i puberteten eller kvinder hurtigere går i overgangsalderen, og her kan være en af de skjulte og oversete faktorer!


 2. nov 18, 2010
  12:27 pm

  Helena Storm

  Kære Charlotte 🙂

  Tak for en super hyggelig formiddag 🙂
  Dem må vi have nogle flere af!

  Knus Helena

  Og så en lille kommentar til dit blog indlæg idag 🙂

  Man kan købe nogle drikkedunke der hedder FreeWater
  De er fri for hormonforstyrrende stoffer som:

  Phthalater
  Bisphenol A
  Tungmetaller

  Den Sunde Drikkedunk kan købes på apoteket, sportsforretninger og andre specialforretninger. og fås i 0,5 og o,7 liter i 6 forskellige farver 🙂


  • nov 18, 2010
   2:22 pm

   sundforsjov

   Kære Helena
   Det er da mig som takker for en super hyggelig formiddag, og må lige sige at dit dadelpålæg smagte fantastisk:-)
   Jeg havde faktisk tænkt på “Den sunde drikkedunk”, men du kom mig lige i forkøbet – tak:-)) Jeg kener ikke FreeWater – den må jeg lige google. Skønt med alle ideer og indspark:-))
   Kram Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *