EmediateAd
Sund for Sjov

Tag dig sammen!

28 november , 2010 - af sundforsjov - Kategori: Kost, krop og kosttilskud - Tags: , , , , ,

  

I sidste uge – helt præcist den 22. november 2010 – havde Go’ aften Danmark et indslag om overvægt, hvor Kostvejleder Lene Hansson sagde, at overvægtige “var dovne”, “var skyld i deres overvægt” og “bare skulle tage sig sammen”.

Jeg blev ked af det, da jeg hørte indslaget! Jeg kunne ikke undgå at føle med alle de overvægtige mennesker, som så indslaget. Personligt følte jeg mig nedgjort. Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har “taget mig sammen” og pint mig selv med pulverkurer, eller hvor mange gange jeg har “taget mig sammen” og er gået sulten i seng, fordi min viljestyrke fik lov at vinde.

Jeg ved ikke, hvor mange gange, jeg har nedgjort mig selv, fordi jeg ikke fik et klistermærke til den ugentlige vejning og jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har grædt af frustration over, at jeg ikke kunne holde mit vægttab, hvor meget jeg end kæmpede for det. Men det er mange!

Dengang vidste jeg ikke, hvad jeg ved i dag. I dag er det min klare overbevisning, at vi:

 • ikke bliver overvægtige, fordi vi spiser for meget
 • ikke bliver overvægtige, fordi vi er dovne og motionerer for lidt
 • ikke bliver overvægtige, fordi vi mangler viljestyrke
 • ikke bliver overvægtige, fordi det ligger i vores gener

Vi bliver i stedet overvægtige, fordi den mad vi spiser, frigiver for store mængder insulin i vores kroppe.

Hvordan det helt præcist hænger sammen, kommer du til at høre meget mere om i den kommende uge.

Tilbage

7 kommentarer


 1. nov 28, 2010
  10:35 pm

  mettebred

  Ja så det godt…
  Ja det er nemt at sige vi er dovne og bare skal tage os sammen men det er jo bare ikke sådan verden hænger sammen!
  Det kræver at vi tør bede om hjælp. Finde den sande løsning på vores overvægt så den hjælp vi får hjælpe noget og gør det nemmer at leve med for altid.
  Det er selvfølgelig det nemmeste at sige vi er dovne og ikke gider tage os sammen men verden er engang ikke så sort og hvid og godt for det ; )

  Glæder mig til at høre mere

  Kh Mette


  • nov 29, 2010
   6:43 pm

   sundforsjov

   Kære Mette
   Jeg er helt ening – det er så let at sige, at vi bare skal tage os sammen.. Jeg bliver bare så ked af sådan en udtalelse, fordi vi dagligt har den sammen dialog og selvkritik inde i vores hoveder, og det bestemt ikke er fremmende for et vægttab. Vi skal derimod have hjælp til at tage imod det bedste i livet, møde forståelse og stoppe med at nedgøre os selv, fordi det netop er det, som får mange af os til at overspise!!
   Så lad os sætte nogt kulør på tilværelsen:-)))
   KH Charlotte


 2. nov 29, 2010
  7:35 am

  Louise

  Hej Charlotte,
  Fantastisk skrevet – ramte mig lige i hjertet og gav genlyd i alle cellerne. Hvor har du ret og hvor jeg dog glæder mig til at følge dine indlæg i denne uge.
  Kh Louise


  • nov 29, 2010
   6:37 pm

   sundforsjov

   Kære Louise
   Tak – hvor er det dejligt at høre..
   KH Charlotte


 3. nov 30, 2010
  12:31 pm

  Janicke

  Så bra innlegg Charlotte!! Helt sant, insulinet har alt å si når man skal gå ned i vekt!! Legen min sa at du må spise mindre og mosjonere mer..jeg var bestandig sulten og tenkte hvor lite mat skal jeg spise.


  • nov 30, 2010
   2:57 pm

   sundforsjov

   Lige præcis! Du bliver konstant sulten, og til sidst bliver din bugspytkirtel overbelastet og så bliver du insulinresistens! Derfor er din blog og dine opskrifter også så spændende at følge med i:-))


   • dec 1, 2010
    8:21 am

    Janicke

    Så koselig å høre 🙂 Takk!!!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *