EmediateAd
Sund for Sjov

Du skal leve et fedt liv

Mandag i sidste uge var jeg kort inde på det. Vi bliver ikke overvægtige, fordi vi spiser for meget, eller rettere sagt, fordi vi spiser for mange kalorier. Vi bliver overvægtige, fordi vi spiser mad, som frigiver for store mængder af insulin.

Nu sidder du måske tilbage med spørgsmålet om, hvad du så skal spise for at undgå denne overproduktion af insulin. Og for at give dig et kort og præcist svar, så skal du skære kraftigt ned på dit indtag af hurtige kulhydrater, begrænse dig indtag af frugt og i stedet spise masser af gode proteiner, essentielle (livsvigtige) fedtsyrer og grove grøntsager.

Når jeg siger dette, så ved jeg godt, at du med det samme sidder og tænker; “Hvad er dog det, hun siger – det er jo mange af de ting, som feder”! Og hvis du har det sådan, så vil jeg råde dig til at spidse ørerne i denne uge.

Du kommer til at lære en helt ny verden at kende. Selvfølgelig er der forskel på fedt, men sundt fedt og gode, sunde proteiner feder ikke. Rent faktisk er de med til at øge din forbrænding.

Min lærer Frede Damgaard sagde altid; “Hvis du bliver fed af fedt, så bliver du grøn af grøntsager”. Det er jeg helt enig i og det kommer du til at høre meget mere om.

Tilbage

8 kommentarer


 1. dec 6, 2010
  8:06 am

  Janicke

  Fint innlegg Charlotte!! Hadde en diskusjon med en venninne som er sykepleier på fredag. Hun mener jeg får tette blodårer av fettet jeg spiser.
  Elsker sitatet at man blir ikke grønn av grønnsaker. Min far sier alltid at man blir ikke søt av sukker 😀


 2. dec 6, 2010
  8:20 am

  sundforsjov

  Din far er en klog mand:-)) Hvis jeg skal komme din veninde imøde, så er det rigtigt, at der findes mange dårlige fedtsyrer – især i brød fra bageren, færdigretter og fedt som er ødelagt pga. for meget varme og/eller lys. Men når det er sagt, så må jeg også sige til din veninde, at det handler om at blive bevidst om, hvordan vi behandler vors fedt og til hvilke formål vi bruger det. Når først vi har lært det, så får vi sunde celler, gode hormoner, fremmer fedtforbrændingen og forebygger livsstilssygdomme. Så jeg er overbevist om, du at bliver sundere og sundere:-))
  KH Charlotte


  • dec 6, 2010
   8:27 am

   Janicke

   Jeg er helt enig med deg, men snakker litt for døve ører. Prøver å forklare…men men. Ikke lett å endre innstilling til fett, men er veldig glad vi ikke er redde for fett i vår familie!!


   • dec 6, 2010
    8:37 am

    sundforsjov

    Det bedste råd jeg kan give dig, er at give slip. Det lyder ikke som om, din veninde er klar til at ændre syn på fedt lige nu. Måske bliver hun klar en dag, og måske bliver hun det ikke. Men hvis du giver slip, er jeg sikker på hun kommer til dig og spørger om en forklaring, den dag hun bliver klar. Det vigtigste er, at du har forstået det og kan tage godt vare på dig og din familie.
    Kram Charlotte


 3. dec 6, 2010
  9:26 am

  lovelyliller: trening ,mat og morro.

  det er vell heller det at fett inneholder mer kalorier enn proteiner og kullhydrater.


  • dec 6, 2010
   10:02 am

   sundforsjov

   Fedt indeholder flere kalorier end proteiner og kylhydrater, men det påvirker ikke blodsukkeret i samme grad. Blodsukkeret stabiliseres i stedet. Men fordi rigtig mange er blevet fedtforskrækket og har lært, at de skal tælle kalorier for at tabe sig, tør de ikke spise en sund, proteinrig og fedtholdig kost. Det er hele problematikken.


 4. dec 6, 2010
  11:32 am

  Maria

  Meget interessant viden. Tak. Og skønne citater…
  – vil da straks se på min kost om hvor der skal justeres….


  • dec 6, 2010
   12:32 pm

   sundforsjov

   Super – hvor er det godt gået:-))
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *