EmediateAd
Sund for Sjov

Gode fedtsyrer er livsnødvendige byggesten

Måske har du hørt det før – men jeg gentager det lige, fordi det ligger mig så meget på sinde! Vi kan sagtens tabe os ved at gå på pulverkurer eller strenge diæter med light- og fedtfattige produkter. Men jeg kan på ingen måde anbefale disse kurer, fordi deres eneste mål er at gøre tallet på badevægten mindre. Disse kurer tager ikke højde for, at vi skal genoprette ubalancer, som kroppen og psyken har pådraget sig gennem mange års overvægt.

Én af måderne hvorpå vi kan genoprette vores krops balance, er ved at spise mad med sunde og nærende byggesten. Når jeg skriver, at vi skal spise essentielle fedtsyrer, er det fordi, fedtsyrer er livsnødvendige for vores krop og vores helbred.

Vores krop består af milliarder af celler og cellemembraner, som har brug for fedt. På overfladen af vores celler sidder der et fedtlag, som har stor betydning for vores optagelse og videretransport af næringsstoffer. Gode, sunde fedtsyrer gør vores cellemembraner smidige og får madens næringsstoffer til at passere lettere. Det er derfor, at sunde fedtsyrer ikke kun har en positiv indvirkning på vægten. Sunde fedtsyrer har rent faktisk betydning for vores optagelse af fedtopløselige vitaminer, immunforsvaret, nervesystemet, huden, slimhinderne, hormonbalancen, energiniveauet og humøret.

Tænk lige over det en gang.. tænk over hvor mange betydninger fedt har for vores krop! Hvad tror du, der sker, når vi går på fedtfattige diæter og udelukker alt, hvad der overhovedet kan minde om fedt?

Tilbage

6 kommentarer


 1. dec 7, 2010
  8:54 am

  Janicke

  Så fint innlegg, Charlotte!!! Mannen min merker det veldig på humøret mitt at jeg spiser fett og ikke sukker 😀 Fred og harmoni i huset!!


 2. dec 7, 2010
  8:57 am

  sundforsjov

  Tusind tak:-)) Det er fantastisk ikke? Jeg mærker det især på min mave, min fordøjelse og min hud. Det er skønt:-))


 3. dec 7, 2010
  9:55 am

  lovelyliller: trening ,mat og morro.

  fettsyrer er livsviktige for å ta opp de fettløselige vitaminene 😀


 4. dec 7, 2010
  8:22 pm

  Birgit Jørgensen

  Jeg får mindre lyst til sukker

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *