EmediateAd
Sund for Sjov

Sundt fedt mindsker din sukkertrang

08 december , 2010 - af sundforsjov - Kategori: Kost, krop og kosttilskud - Tags: , , ,

Nu hvor vi har fået fedtsyrernes betydning for vores almene sundhed på plads, skal vi kigge mere specifikt på deres betydning for vægttab. I går var der flere af jer, som fortalte, at I kunne mærke en forskel på jeres sukkertrang og det er der en helt naturlig forklaring på.

Gode essentielle fedtsyrer giver en bedre og længerevarende mæthedsfornemmelse. Fedtsyrer påvirker ikke blodsukkeret på samme måde, som hurtige kulhydrater gør, fordi de er med til at stabilisere blodsukkeret.

Det betyder, at du ikke får de samme op- og nedsving i dit blodsukker, som med de hurtige kulhydrater. Du husker måske, at det var disse udsving, som gjorde, at du blev hurtigere sulten eller fik trang til noget sødt lige efter, du havde spist.  

Rent faktisk kan du bruge en god olie til at sænke det glykæmiske index på frugt. Det betyder, at hvis du hælder en god olie udover din frugt, eller spiser det sammen med nogle nødder eller mandler, så vil dit blodsukker ikke stige med den raketfart, som det normalt gør.

Tilbage

6 kommentarer


 1. dec 8, 2010
  9:15 am

  Janicke

  Ja det er kjempe smart 😀 bruker olje i bringebærsmoothien min. Blir ikke så fort sulten igjen da!!! klem


 2. dec 8, 2010
  9:19 am

  sundforsjov

  Det er også et fast tilbehør til min morgensmoothie – ellers er jeg sulten efter en time!!! Kram:-)


 3. dec 8, 2010
  11:26 am

  lovelyliller: trening ,mat og morro.

  fett er bra,med variert kosthold 🙂


 4. dec 10, 2010
  9:33 pm

  Maria

  Dejligt at vide at sundt fedt sænker sukkertrangen. Jeg har fundet ud af hvis jeg holder mig fra kaffe får jeg ikke så stor sukkertrang…
  Men jeg er glad for kaffe ….
  Jeg er begyndt at give mine børn mandler med i deres frugtpose!!


  • dec 12, 2010
   11:41 am

   sundforsjov

   Det har blandt andet noget at gøre med, at når vi får kaffe, så har vores krop brug for en modpol for at skabe balance. Det er en længere snak om yin og yang:-)) Men hvor er det dejligt at høre, at du er begyndt at give mandler med sammen med frugten – det er super godt:-))
   KH Charltte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *