EmediateAd
Sund for Sjov

Hvad er sundt fedt?

Gennem de sidste uger har jeg talt meget om sundt fedt, men hvad er sundt fedt egentlig?

Du skal vide, at der er stor forskel på fedtsyrer og stor forskel på, hvad du bør anvende dine fedtsyrer til. Nogle fedtsyrer er meget ustabile. Hvis en fedtsyrer er ustabil, betyder det blandt andet, at du ødelægger den, når du overopvarmer den, opbevarer den på en lys flaske, har den åben for længe så den bliver iltet eller blender den med i din smoothie.

I denne uge kommer du derfor til at høre en masse om, hvilke fedtsyrer du kan bruge til at stege eller bage i, hvilke du kan bruge til at hælde i dine supper, over dine grøntsager eller stege i ved svag varme og hvilke som du absolut ikke bør opvarmes.

Det er bestemt ikke uvæsentligt at vide. For ser du alle de positive egenskaber, som jeg nævnte om fedt i sidste uge, forsvinder nemlig, hvis du ikke behandler dine fedtsyrer med omtanke. Sunde fedtsyrer danner grundlag for kroppens dannelse af hormoner og regulerer blandt andet vores lykkehormoner, stofskiftehormoner, blodsukkerhormoner, stresshormoner og kønshormoner.

Spiser du sunde fedtsyrer danner du gode, regulerende hormoner og spiser du ødelagte eller forarbejdede fedtsyrer danner du dårlige og dårligt regulerende hormoner. På sigt kan dårlige fedtsyrer give mave- og rygdeller, cellulitis, forhøjet kolesterol, nedsat insulinfunktion, nedsat leverfunktion og åreforkalkninger.   

 

Tilbage

6 kommentarer


 1. dec 13, 2010
  7:29 am

  Janicke

  Hei Charlotte!! Håper du har hatt en fin weekend! Dette med fettsyrer er viktig og mange har lite kunnskap om det. Godt du sprer informasjon om det 😀 klem


 2. dec 13, 2010
  1:01 pm

  sundforsjov

  Kære Janicke.
  Tak skal du have:-) Viden om fedtsyrer er rigtig vigtig. Jeg møder mange, som er meget i tvivl på dette område, så jeg håber disse indlæg kan være med til at give svar på nogle uafklarede spørgsmål. Og tak weekenden gik lidt for stærkt denne gang – så jeg glæder mig allerede til den næste:-)) Kram


 3. dec 13, 2010
  2:22 pm

  lovelyliller: trening ,mat og morro.

  jeg har akkurat kjøpt masse avokado så nå skal det bli glad kropp 😀


  • dec 13, 2010
   2:27 pm

   sundforsjov

   Sådan! Jeg vil anbefale dig max at spise en hel avokado, hvis den er lille og er en større så nøjes med en halv dagligt. Du skal have plads til at kunne spise varieret fedt:-))


 4. dec 13, 2010
  8:45 pm

  Susanne Koborg

  Meget spændende læsning, glæder mig til at læse mere…….

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *