Hvad så med de umættede fedtsyrer?
Når vi skelner mellem fedtsyrer, deler vi dem ind i tre kategorier:
- Mættede fedtsyrer
- Umættede fedtsyrer
- Flerumættede fedtsyrer
De mættede fedtsyrer er dem, som er mest varmestabile og derfor er bedst til at stege og bage i. De umættede fedtsyrer er for eksempel:
- Olivenolie
- Hasselnøddeolie
- Mandelolie
- Sesamolie
- Mecadamiaolie
De umættede fedtsyrer er ikke nær så varmestabile, som de mættede fedtsyrer. Olivenolien er den af de umættede fedtsyrer, som tåler den højeste opvarmning. Den må max. varmes op til 160 grader. Derfor bør du være mere varsom med de umættede fedtsyrer og kun stege eller bage ved meget svag varme med disse.
Olier som indeholder flerumættede fedtsyrer er dog helt fantastiske til at komme i supper eller ovenpå grøntsagerne.
Tilbage