EmediateAd
Sund for Sjov

Lækkert tilbehør til julefrokosten

15 december , 2010 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter - Tags: , ,

Det kan være noget af en udfordring at komme igennem december måned. December er ofte fyldt med julefrokoster, familiehygge og forskellige julearrangementer.

Hvis vi overlader det hele til tilfældighederne, slår automatpiloten til og tager hjemmefra uden at have gjort op med os selv, hvad det er, vi helst vil spise den dag, så har vi gjort os selv afhængige af vores viljestyrke og den har desværre en tendens til at svigte i december måned!

Derfor er det en rigtig god ide at planlægge dagen inden du tager hjemmefra. Skal du til julefrokost, så forbered gerne en lækker salat, som du kan spise løs af. Det gør det lettere at sige nej tak til et ekstra stykke brød og du bliver også mere mæt, så du lettere kan modstå de søde fristelser senere.

Denne salat går rigtig fint til en julefrokost:

  • 6 gulerødder
  • 4 pastinakker
  • Olivenolie
  • Herbamara original – havsalt med friske urter

Kommes i et fad og bages i ovnen ved 160 grader i en lille time.

  • Solsikkekerner
  • Græskarkerner
  • Lidt havsalt

Ristes på panden til de er gyldne.

Kom ruccola i bunden af et fad. Overpå drysses de bagte rodfrugter og de ristede kerner. Tag 1-2 avokado og læg dem ovenpå i små stykker og pynt med citronskiver.

Tilbage

8 kommentarer


  1. dec 15, 2010
    10:48 am

    Marianne Siff Hallandson

    Jeg var så en af de heldige til at få æren af at sætte tænderne i denne lækre salat og der er KUN ÈN ting at sige…. PRØV den. Den er fantastisk lækker. Tak søde Charlotte for et godt initiativ.
    Knus MY


  2. dec 15, 2010
    11:17 am

    sundforsjov

    Kære My.
    Tak for dine skønne ord:-))))
    Kram Charlotte


  3. dec 15, 2010
    11:27 am

    lovelyliller: trening ,mat og morro.

    mm så fargerikt og ikke minst næringsrikt 🙂


    • dec 15, 2010
      12:14 pm

      sundforsjov

      skønt når maden vækker alle sanserne ikke:-))


  4. dec 15, 2010
    3:29 pm

    Janicke

    Dette så super nydelig ut!! Denne skal jeg lage til koldtbordet 2.juledag 😀


    • dec 15, 2010
      5:25 pm

      sundforsjov

      Det lyder godt – håber du kan lide den:-))


  5. dec 13, 2012
    4:07 pm

    Maj-Brit Moltsen

    Hej
    Skal rodfrugterne og kernerne være afkølet inden det blandes?
    Mvh Maj-Brit


    • dec 13, 2012
      7:56 pm

      sundforsjov

      Kære Mai-Brit
      Ja rodfrugterne skal være afkølede. De behøver ikke at være helt kolde, men lad dem gerne stå 10-15 minutter inden du blander dem med resten af salaten. Pinjekernerne rister du bare og dryser ovenpå med det samme.
      KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *