EmediateAd
Sund for Sjov

Julen står for døren…

20 december , 2010 - af sundforsjov - Kategori: Selvudvikling - Tags: , , , ,

Det er ved at være seks år siden, jeg åbnede døren til en helt ny verden og en helt ny forståelse af livet. Jeg sad udbrændt og med tårer i øjnene hos en kinesiolog, som jeg havde opsøgt, fordi Thea i en alder af ti måneder sov mellem 20-60 minutter af gangen.

Jeg havde ondt af mig selv. Jeg var begyndt at trøstespise igen og alle de ord, som kom ud af min mund, var en stor understregning af, at jeg havde indtaget en offerrolle. ”Hvorfor er det her sket for mig”? ”Jeg må være en dårlig mor”, ”Der er ingen som forstår mig”, ”Ingen ved, hvor hårdt jeg kæmper og hvor svært det er at have et barn, som aldrig sover”.

Jeg husker egentlig ikke så meget af, hvad kinesiologen svarede til alt dette, men jeg husker, at hun tog en bog ned fra hylden og sagde, at jeg skulle gå i boghandlen og købe den med det samme. Bogen hed ”Helbred dit liv” og var skrevet af Louise L. Hay.

Denne bog ændrede mit liv, fordi det for første gang gik op for mig, at jeg kunne ændre mine følelser ved hjælp af mine tanker. Selvom jeg udadtil var en glad pige, tænkte jeg en million negative tanker inde i mit hoved. Jeg fokuserede på alt, som var svært og gik skævt. Ved hjælp af denne bog indså jeg, at jeg brugte min overvægt og min overspisning til at bekræfte mig selv i, at jeg ikke var værd at elske. Det lyder måske mærkeligt, men denne overbevisning var faktisk en af årsagerne til, at jeg ikke havde givet slip på min overvægt noget før.

Maden og min overvægt var på mange måder en slags kærlighed, som jeg gav til den ”lille pige” inden i mig. Det var den måde, jeg hørte hende på og viste hende, at jeg hørte hendes behov for at blive elsket. Maden var min kærlighed til hende og hun var ikke klar til at give slip på den kærlighed.

Hvorfor fortæller jeg egentlig alt dette og så lige netop i dag. Jo ser du, det gør jeg, fordi julen er lige om hjørnet og det er nu, at ”den lille pige” har en kæmpe chance for at blive hørt og få masser af kærlighed gennem julemad, julegodter, rødvin og juleøl.

Men i stedet for at give ”den lille pige” kærlighed og opmærksomhed gennem mad, så lad os give hende kærlighed ved hjælp af en masse forskellige positive tanker (også kaldet affirmationer) og øvelser fra Louise L. Hay i denne uge.

Hvad siger du til det?

Tilbage

9 kommentarer


 1. dec 20, 2010
  9:17 am

  Susanne Kobor

  Bogen er nu reserveret på biblioteket……..

  Godt at se dig den anden dag.
  God Jul til dig og din familie
  Knus


  • dec 20, 2010
   10:12 am

   sundforsjov

   Kære Susanne
   Hvor lyder det bare godt – håber ikke ventelisten var for lang..
   Det var også dejligt at se dig og jeg skal da have fat i nogle biletter til dit Zumba event:-))
   Rigtig glædelig jul til dig og din familie også.
   Kram Charlotte


 2. dec 20, 2010
  9:50 am

  Janicke

  Kjære Charlotte!! Takk for at du deler dine erfaringer!! Jeg har en bok av Louise L. Hay som heter Lev livet. Nå har jeg funnet den fram og skal lese den ferdig i julen. Tusen takk. Gleder meg til affirmasjonene og øvelsene 😀 Mange juleklemmer fra Janicke!


  • dec 20, 2010
   10:10 am

   sundforsjov

   Kære Janicke
   Velbekomme og lige over;-)) Jeg kender ikke Lev Livet af Louise L Hay, men googler den lige. Jeg har SÅ stor respekt for denne kvinde og vender tilbage til hende igen og igen. Der er noget nyt at hente hver gang.
   Åhh ja og tillykke med guldmedaljen – det var fuldt fortjent. Det var vores fjerdeplads desværre også!!!
   Mange julekram
   Charlotte


   • dec 20, 2010
    10:20 am

    Janicke

    Orginalens tittel: Life! Reflections on your journey. Boken har ligget underst i en stabel av andre bøker så nå har jeg funnet den frem. Tusen takk for gratulasjonene. Jeg var helt utslitt etter hånballkampene i går. Trist at Danmark ikke klarte å slå Romania….. vi heiet og heiet men det hjalp ikke. Godt det bare er sport! klem


 3. dec 20, 2010
  10:17 am

  mettebred

  Hvor er det godt skrevet Charlotte. Det er en øvelse ikke at spise på de følelser. Du har så meget at give alle der vejer for meget. Tro de fleste der er for tykke er det fordi de beskytter sig i mad og ikke vil se deres følelser i øjenen.
  Det gør ondt i starten at skulle mærke efter sine følelser og ikke trøste sig i mad´.
  Men når man tør mærke efter har man jo ikke behov for alt det mad.
  Dejlig dag til dig.
  Kh Mette


  • dec 20, 2010
   10:39 am

   sundforsjov

   Kære Mette
   Tusind tak for dine dejlige ord:-)
   Følelser kan være smukke og gøre os glade, men de kan også gøre ondt. Vi takler dem alle på forskellig vis. Nogle med kaffe, sukker, hvidt brød, mælk, cigaretter, overdreven motion osv. Det kan virke, som den letteste og hurtigste udvej at søge en kortvarige glæde og rus, når det gør ondt. Men desværre bliver det til en ond afhængighedscirkel. Derfor er det så vigtigt, at vi giver os selv lov til at mærke og lære af livet, fordi vi ikke kan beskytte os mod livets udfordringer, men vi kan vælge, hvordan vi mærker dem og tolker dem.
   Rigtig dejlig dag til dig også:-))
   Kram Charlotte


 4. dec 20, 2010
  1:06 pm

  lovelyliller: trening ,mat og morro.

  L.Hay er genial! så flott tilnærming til livet og masse positive affirmasjoner


  • dec 20, 2010
   4:12 pm

   sundforsjov

   Hun er en fantastisk kvinde, som virkelig formår at åbne vores øjne:-))

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *