Norske vaniljekager
Weekenden har stået på julebag og sunde julegodter og det er ingen hemmelighed, at jeg er meget inspireret af en norks kvinde, som blogger om mad med et lavt indhold af hurtige kulhydrater. Janicke, som kvinden hedder, har en selvstændig kategori på sin blog, som hedder “jul” og her kan du finde lækre opskrifter på julemad og julegodter.
Jeg har nævnt bloggen før, og skulle du have glemt den, så får du lige linket igen:
For et par uger siden udgav Janicke en opskrift på vaniljekager. Jeg har bagt vaniljekagerne i weekenden og jeg er vild med dem – både fordi de smager godt og fordi de ikke giver store blodsukkerudsving.
- 100 g mandler
- 100 g hasselnødder
- 200 g smør
- 2 spsk. fiberhusk
- 6-7 spsk. agavesirup eller 80 g sukrin
- 1 æg
- 1 tsk. vaniljepulver
Hak mandler og hasselnødder til små fine stykker og rør dem sammen med smør og fiberhusk til en dej. Tilsæt æg, agavesirup og vaniljepulver og rør det godt sammen. Sæt dejen til hvile i køleskabet i 1 time.
Fordel en god teskefuld dej i små papirforme og tryk gerne dejen flad i formen. (Hvis det ikke lykkedes, kan kagerne tages ud af ovnen efter 5 minutter og trykkes flade med en teske). Bag vaniljekagerne i midten af ovnen ved 175- 180 grader i 20-30 minutter til kagerne er gyldne. Tag dem ud af ovnen og sæt dem til afkøling på en rist.
Tilbage