EmediateAd
Sund for Sjov

Norske vaniljekager

20 december , 2010 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter - Tags: , , ,

Weekenden har stået på julebag og sunde julegodter og det er ingen hemmelighed, at jeg er meget inspireret af en norks kvinde, som blogger om mad med et lavt indhold af hurtige kulhydrater. Janicke, som kvinden hedder, har en selvstændig kategori på sin blog, som hedder “jul” og her kan du finde lækre opskrifter på julemad og julegodter.

Jeg har nævnt bloggen før, og skulle du have glemt den, så får du lige linket igen:

www.sunnfamilie.wordpress.com

For et par uger siden udgav Janicke en opskrift på vaniljekager. Jeg har bagt vaniljekagerne i weekenden og jeg er vild med dem – både fordi de smager godt og fordi de ikke giver store blodsukkerudsving.

 • 100 g mandler
 • 100 g hasselnødder
 • 200 g smør
 • 2 spsk. fiberhusk
 • 6-7 spsk. agavesirup eller 80 g sukrin
 • 1 æg
 • 1 tsk. vaniljepulver  

Hak mandler og hasselnødder til små fine stykker og rør dem sammen med smør og fiberhusk til en dej. Tilsæt æg, agavesirup og vaniljepulver og rør det godt sammen. Sæt dejen til hvile i køleskabet i 1 time.

Fordel en god teskefuld dej i små papirforme og tryk gerne dejen flad i formen. (Hvis det ikke lykkedes, kan kagerne tages ud af ovnen efter 5 minutter og trykkes flade med en teske). Bag vaniljekagerne i midten af ovnen ved 175- 180 grader i 20-30 minutter til kagerne er gyldne. Tag dem ud af ovnen og sæt dem til afkøling på en rist.

Tilbage

4 kommentarer


 1. dec 20, 2010
  1:08 pm

  lovelyliller: trening ,mat og morro.

  mmmmm. heia norge! 😀


  • dec 20, 2010
   4:13 pm

   sundforsjov

   Ja fantastisk hvad man kan finde af skønne sager i Norge..


 2. dec 20, 2010
  7:37 pm

  Janicke

  Å så bra du likte kakene og takk for alle de fine ordene 😀 God ide med hasselnøtter!!


  • dec 21, 2010
   9:33 am

   sundforsjov

   Velbekomme:-)) Jeg havde kagerne med til en julehyggedag hos familien og her blev de bestemt også godkendt:-))

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *