EmediateAd
Sund for Sjov

Selvhjælp til udbrændte binyrer

03 januar , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Stress - Tags: , ,

Julen er hjerternes fest. Julen er en fest fyldt med kærlighed, glæde, spænding og overraskelser og julen er en tid, hvor vi gerne vil gøre noget ekstra godt for hinanden. Vi løber rundt efter julegaver, juletræ, julemad, juleguf, julekalender, juledekorationer og bruger weekenderne på julehygge med klip og klister og på julefrokoster med familie og venner.

Men bagsiden af medaljen er ofte stress og jag og mange ender med at nedbryder deres immunforsvar og render ind i en ordentlig omgang forkølelse eller influenza. Har man samtidig haft et efterår med en stressfyldt hverdag og ikke rigtig fået hvilet ud i sommerferien, fordi huset skulle sættes lidt i stand, når der nu endelig var tid til det, så kan julen sagtens opbruge den sidste dråbe benzin, som holder ”motoren” i gang.

Når kroppen har været udsat for den slags stress i længere tid, kan det være svært at rejse sig igen efter jul og nytår, fordi kroppen og binyrerne ganske enkelt er blevet udbrændte.  

Hvis du har det sådan og ikke har lyst til at slæbe, eller for den sags skyld sove, dig gennem foråret, så er der flere ting, som du selv kan gøre. Du kan sørge for ekstra hvile, rydde op i alle de bunker og opgaver, som stresser dig, du kan tage forskellige kosttilskud og udrensningskurer og du kan dyrke intervaltræning. Alt dette kommer du til at høre meget mere om i denne uge.

Tilbage

6 kommentarer


 1. jan 3, 2011
  9:49 am

  Janicke

  Håper du har hatt en fin nyttårsfeiring? Så spennede! Gleder meg! Har nettopp kjøpt en kalender for jeg blir stresset av å ha alt i hodet. Så i år skal jeg skrive ned ideer, tanker, gjøremål. Deilig når man kan stryke ut alt man har gjordt! En utrensking hadde vært lurt!


 2. jan 3, 2011
  10:24 am

  sundforsjov

  Kære Janicke
  Jo tak – vi havde et rigtig godt nytår med lækker, sund mad, gode venner, glade børn og god musik. Så mere kunne jeg ikke ønske mig.
  Super med en god kalender. Jeg har også købt mig en ordentlig en og lovet mig selv at lave små tjeklister hver dag, så tingene kan komme ud af hovedet – det bliver skønt.
  Kram Charlotte


 3. jan 3, 2011
  12:29 pm

  lovelyliller: trening ,mat og morro.

  gleder meg til å lese mer 🙂


 4. jan 4, 2011
  7:41 am

  Marianne Siff Hallandson

  Hej Charlotte
  Godt nytår. Stress er ikke godt for kroppen nej.
  En mulighed for at mindske stress er også at forkæle sig med kropsbehandlinger og her er der en mulighed: http://www.hallandson.dk….
  Måske tiden er inde snart til din gratis behandling 😉
  Knuz My


  • jan 4, 2011
   7:50 am

   sundforsjov

   Kære My
   Tusind tak og rigtig godt nytår til dig også.
   Så sandt som det er sagt – afspænding og selvforkælelse er også vigtige værktøjer til at modvirker eller bekæmpe stress med.
   Og ja det må da være tid til, at jeg også skal have lidt forkælelse:-))
   Kram Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *