EmediateAd
Sund for Sjov

Udbrændte binyrer påvirker også vægten

04 januar , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Stress - Tags: , , ,

Udbrændte binyrer kan ikke kun mærkes på humøret, manglende energi og overskud. Udbrændte binyrer kan det også mærkes på vægten. Når vi er udbrændte, får vi sværere ved at nedbryde fedt, protein og kulhydrater og det kan ses på vægten, fordi den ikke rykker sig en cm, selvom vi kæmper på livet løs med motion og kostomlægning. Det kan være en kæmpe frustration både at være kronisk træt og samtidig kæmpe med de ekstra kilo, som julen har kostet.

Hvis du vil i gang med et vægttab, er det derfor en rigtig god ide at undersøge, om du har udbrændte binyrer. Du kan finde en hurtig test her; http://www.sundforsjov.dk/wp-content/uploads/2010/10/01/symptomer-som-kan-v%C3%A6re-tegn-pa-binyretr%C3%A6thed/   

I binyremarven, som er en del af binyrerne, dannes kortisol og andre hormoner. Disse hormoner understøtter nedbrydningen af fedt og protein, og har samtidig en afgørende betydning for omsætningen af kulhydrater. Lakridsrod hæmmer nedbrydningen af kortisol og binyrebarkhormon og stimulerer desuden kroppens egen kortisol-aktivitet. Derfor får du i dag en opskrift på, hvordan du laver din egen lakridsrodstinktur hjemme i køkkenet:

 • 100 g lakridsrod
 • 2½ dl vodka
 • 2 dl vand

Ingredienserne blandes og kommes i et glas med låg, som rystes hver dag i to uger. Herefter sies væsken fra og tinkturen er færdig. Dosis: 1 tsk. 3 gange dagligt.

Efter 6 uger bør du holde en pause med tinkturen, da lakridsrod kan give forhøjet blodtryk. Du kan modvirke påvirkningen af blodtrykket ved at kombinere lakridsrodstinkturen med Phytomin Toxiform, som indeholder løvtand og andre vanddrivende urter.

Opbevares køligt og mørkt i et køkkenskab nede ved gulvet, men ikke i køleskab.

Tilbage

6 kommentarer


 1. jan 4, 2011
  7:33 am

  Janicke

  Å tusen takk Charlotte!! I høst har jeg vært sliten og ikke gått ned i vekt så har en misstanke om at det kan være binyrene. Mye kaffe kan vel stresse de også? Jeg skal sette i gang med å lage miksturen i dag. Tror jeg har alt som skal i 😀


 2. jan 4, 2011
  7:39 am

  sundforsjov

  Velbekomme:-)) Hvor er jeg glad for at høre, at du har mod på at gå i gang med tinkturen med det samme. Kaffe stresser kroppen, så prøv om du kan holde dig til 1-2 kopper dagl. og suppler gerne med et kosttilskud, som indeholder adaptogene urter. Det kan være rosenrod eller russisk rod m.fl.
  Rigtig god fornøjelse:-)
  Kram Charlotte


 3. jan 19, 2013
  1:35 pm

  Marianne Fisker

  Hej Charlotte. Jeg har en lille mistanke om, at jeg kan have binyretræthed, så det ville jeg jo gerne teste. Desværre virker linket til testen ikke… :-/ – og de tests man kan købe på nettet er jo hundedyre. Kan du hjælpe med linket, eller kender du måske et andet link?


  • jan 20, 2013
   11:42 am

   sundforsjov

   Kære Marianne
   Jeg vedhæfter linket på ny. Vil det ikke virke, kan du finde testen ved at gå ind under “Kategorier” og “Binyretræthed”. Du kan også lære meget mere om emnet i bogen: “Binyretræthed” af James L Wilson.
   http://www.sundforsjov.dk/2010/10/01/symptomer-som-kan-vaere-tegn-pa-binyretraethed/
   Kærlig hilsen Charlotte


   • jan 29, 2013
    11:02 am

    Marianne Fisker

    Tak! Jeg har rigtigt mange af symptomerne… 🙁


    • jan 29, 2013
     11:17 am

     sundforsjov

     Kære Marianne
     Du er desværre ikke den eneste, men heldigvis kan vi arbejde meget mere præcist og konstruktivt med forbedringer, når vi er blevet “bevidste” om symptomer og ubalancer.
     KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *