EmediateAd
Sund for Sjov

Pres dig selv, når du dyrker motion

06 januar , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Motion, Stress - Tags: , , ,

Du kan også forebygge stress og udbrændthed ved at dyrke regelmæssig motion med kraftig belastning. En kraftig belastning af kroppen øger kortisol niveauet, som falder igen så snart du stopper og slapper af. Derfor er en løbetur, hvor du presser dig selv i en halv time, eller løber intervaller med 2 minutters spurt og 2 minutters gang, sundt for kroppen. Det får frigivelsen af kortisol til at stige og falde igen med det samme.

I gamle, gamle dage steg vores kortisolniveau, når vi flygtede fra store dyr eller anden fare under jagten. Under flugten pressede vi os selv og så snart faren var væk, slappede vi af. Det er faktisk det samme mønster, som vi gentager ved at presse kroppen i intervaller. Det er et mønster, som styrker og genopbygger udbrændte binyrer

Når vi lever en stresset hverdag falder vores kortisol niveau ikke. Kortisolniveauet stiger godt nok, men det falder ikke igen og derfor ender kroppens lager med at slippe op og vi brænder ud.

Nogle mennesker mærker af samme årsag, at de bliver trætte, hvis de i perioder holder op med at motionere. Det er fordi, de ikke får den akutte påvirkning af kortisol.

Tilbage

4 kommentarer


 1. jan 6, 2011
  11:03 pm

  Susanne Koborg

  Hørt. Det er lige sådan det er. Det er ihvertfald det jeg oplever efter jeg er begyndt med zumba. En anden positiv ting er at man bliver mindre slik sulten osv.
  Super blog Charlotte
  Knus


  • jan 7, 2011
   8:03 am

   sundforsjov

   Tusind tak Susanne:-))
   Det er også min oplevelse. Den første uge kan være svær at komme igennem og jeg bliver gerne rigtig træt, men når det er overvundet, begynder der at komme meget mere glæde, energi og lyst ud af motionen.
   KH Charlotte


 2. jan 7, 2011
  3:46 pm

  lovelyliller: trening ,mat og morro.

  jeg er ikek så flink til å presse meg :/


  • jan 7, 2011
   6:11 pm

   sundforsjov

   Det er også kun i perioder, jeg presser mig selv.. men lidt er bedre end ingenting:-))

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *