EmediateAd
Sund for Sjov

Himmelsk æbletærte

11 januar , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter - Tags:

Søndag aften havde vi nogle æbler, som trængte til at blive brugt. Så jeg besluttede mig for at lave en æbletærte. Den får du opskriften på her:

  •  6-7 æbler uden skræl
  • 2 dl nøddemel af mandler, hasselnødder, hørfrø og pecannødder eller hvad du har
  • 2 spsk. F.O.S.
  • 2 spsk. Sukrin
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. carob
  • 1 tsk. vanilje
  • 2 spsk. kokosolie
  • 50 g. smør

Snit æblerne i små mundgodte stykker og kom dem i et ildfast fad eller en form. Blend hørfrø og nødder til en nøddemel. Kom det op i en skål og tilsæt F.O.S., Sukrin, Kanel, Vanilje, kokosolie og smør og lav en smuldredej.

Æbletærten bages i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Lad den køle lidt af før servering. Jeg er sikker på, at den vil smage himmelsk med lidt pisket sojafløde.

Tilbage

9 kommentarer


  1. jan 11, 2011
    12:59 pm

  2. jan 11, 2011
    1:07 pm

    sundforsjov

    Den smagte så godt, at jeg spiste det sidste til morgenmad – og med god samvittighed:-))


  3. jan 17, 2011
    9:05 am

    Janicke

    Dette så nydelig ut!! Eplekake er helt skjønt!


  4. jan 17, 2011
    1:09 pm

    iris

    Hei-
    hva er FOS?


    • jan 17, 2011
      2:42 pm

      sundforsjov

      F.O.S er et naturligt sødemiddel, som er udvundet af jordskokker. I vores tarm har vi sunde bakterier, som fremmer vores fordøjelse. Disse bakterier kaldes probiotika og kan også købes som tilskud for at fremme en god fordøjelse. F.O.S virker pre-biotisk. Det vil sige, at det fodrer probiotika og giver dem gode vækstbetingelser (en slags madpakke til de gode tarmbakterier). Så du får både sødemiddel og noget godt til fordøjelsen med F.O.S. Du behøver ikke at tilsætte det. Du kan evt. erstatte det med Sukrin eller lidt ekstra agave sirup.
      KH Charlotte


      • jan 18, 2011
        11:41 am

        iris

        Takk for forklaring. Kaken ser fantastisk ut!


        • jan 18, 2011
          12:42 pm

          sundforsjov

          Kære Iris
          Velbekomme. Den smager skønt og æblerne kan sagtens erstattes med anden frugt:-)
          KH Charlotte


  5. aug 24, 2011
    11:11 am

    Karina

    Vil Bare gøre dig bevist om at hørfrø der er knækket eller i dit tilfælder er blendet anti oxidere ved opvarmning og kan være kræftfremkaldende, brug dem derfor hele så beskytter skalden.. Ellerrs en lækker opskrift.. Mvh. Karina


    • aug 24, 2011
      11:32 am

      sundforsjov

      Kære Karina

      Tak for dit indlæg og råd 🙂 Der har været rigtig mange diskussioner omkring hørfrø, harskning/oxidering mm., så jeg er rigtig interesseret i at læse mere om dette. Har du et link eller en reference, hvor jeg kan kigge nærmere på dette?
      KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *