EmediateAd
Sund for Sjov

Quinoa

12 januar , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Kost, krop og kosttilskud

Quinoa hører ikke til kornfamilien og er derfor et rigtig fint altenativ, hvis du døjer med cøliaki eller bare gerne vil undgå gluten. Quinoa er et næringrigt frø, som tilhører amerantfamilien.

Quiona indeholder alle essentielle aminisyrer og har et meget højt proteinindhold på mellem 7,5 og 22%. Derudover har quinoa et fedtindhold på omkring 5%, som overvejende er baseret på de mest sunde fedtsyrer.

Quinoa kan koges og spises som ris. Det kan være et fint alternativ for hirse og så kan det altså være et godt alternativ for rasp, som oftest er fremstillet af hvede.

Tilbage

4 kommentarer


 1. jan 12, 2011
  4:33 pm

  lovelyliller: trening ,mat og morro.

  har ikek prøvd det enda,men kunne tenkt meg å prøve!


 2. jan 14, 2011
  12:24 pm

  be-blog

  Jeg mener at have fået det på raw-food-restaurant her i Århus, hvor det var spiret i stedet for kogt. Ved du noget om, hvordan man gør det?
  Lyder vældig sundt og det smager lækkert 🙂 VH Britt


  • jan 14, 2011
   2:53 pm

   sundforsjov

   Kære Britt
   Jeg har endnu ikke selv prøvet at spire quinoa og var derfor lidt i tvivl i forhold til fremgangsmåde. Men jeg har lige talt med Frede Damgaard, som gav mig denne vejledning:
   Det gøres ved at man iblødsætter frøene natten over i et glas vand, eks et syltetøjsglas, hvor man sætter gaze fast med en elastik. Når de har stået i blød natten over hældes vandet ud, og derefter skylle frøene godt og efterfølgende eks. sætter glasset på hovedet i et opvakse stativ, så væsken kan dryppe af. Derefter stilles glasset i vindues karmen, og 2-3 x dgl. Skylles frøene som tidligere anbefalet, så skulle frøene gerne begynde at spire efter 5 dage. Evt. kan man når man kan se at spirene kommer frem fra frøene, kan de fordeles ud på en tallerken, hvorpå man har fordelt noget vat, som man kommer lidt vand på. Vattet med spirerne stilles i vindueskarmen og vandes let 2 x dgl. Indtil de begynder at spire.
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *