EmediateAd
Sund for Sjov

Feber

18 januar , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Kost, krop og kosttilskud - Tags: , , , ,

Virus og feber går gerne hånd i hånd. Rigtig mange af os har lært, at vi ”bare” skal slå feberen ned med nogle smertestillende piller. Vi har lært at se feberen som en sygdom, der skal bekæmpes.

Set i et holistisk perspektiv er feber ikke en sygdom. Feber er et symptom, der fortæller os, at vores krop er i gang med at helbrede sig selv. Når kroppens temperatur stiger til 39 og 40 grader, aktiveres vores immunforsvar og vi bliver i stand til at svække og dræbe virus og bakterier i vores krop. Når vi, eller vores børn, reagerer med høj feber, er det derfor et tegn på, at vi har en stærk livskraft og et godt immunforsvar.  

Hvis vi slår feberen ned at smertestillende medicin, hver eneste gang vi bliver syge, er vi med til at bremse vores egen selvhelbredelse. Et immunforsvar skal udvikles for at blive stærkt og det kan det ikke, hvis det ikke får lov til at komme på arbejde og bruge sine kræfter.

Så i stedet for at kæmpe dig af sted på arbejde på smertestillende medicin, er det en rigtig god ide at lytte til din krops signaler. Put dig under dynen med det samme og spis i stedet en kost og nogle kosttilskud, som støtter og styrker dit immunforsvar.

Tilbage

2 kommentarer


 1. jan 18, 2011
  9:14 am

  Janicke

  Ja, det er det ikke mange som gjør! Det beste er jo å la kroppen kjempe med basillene! Mamma var helt oppgitt over meg når jeg ikke ville gi barna febernedsettende tabletter når de var syke. Så deilig å høre at det er flere som mener det samme som meg 😀


  • jan 18, 2011
   9:57 am

   sundforsjov

   Jeg tror desværre, at rigtig mange gør det pr. automatik. Det er næsten blevet et standart svar fra lægen, hvis ens barn har en virus. Bare giv dem lidt børnepanodil!! Jeg tror simpelthen ikke, at vi tænker over feberen som noget positivt. Det må vi have lavet om på;-))

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *