EmediateAd
Sund for Sjov

Bioenergetik giver fred og harmoni

26 januar , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Stress - Tags: , , ,

Jeg har hængt lidt i bremsen her til morgen og derfor kommer mit indlæg først nu. Jeg var til Bioenergetik hos Birgit Jørgensen i går og jeg har ikke været så træt, siden jeg var til psykolog for første gang. Jeg orkede ikke engang at spise aftensmad og faldt i søvn på sofaen, så snart jeg havde læst godnathistorie for pigerne.

Bioenergetik er sammensat af flere forskellige elementer. Først udfører vi nogle øvelser, som styrker nervestystemt, kredsløbet og fordøjelsen. Øvelserne minder en del om yogaøvelser. Dernæst arbejder vi med de følelser, som sidder i klemme i kroppen. Det kan både være sorg, vrede, stress, depressioner eller chok.

I går var det for mit vedkommende vrede og en gammel episode i mit liv, hvor jeg havde bidt tænderne sammen og ikke fået sagt fra. Det dukkede op og så måtte jeg ellers i gang med at råbe alle de ting ud, som jeg ikke havde fået sagt, men bare gemt væk i kroppen.

Det er vildt grænseoverskridende og ind imellem kommer vi også til at grine, fordi det er så uvant at råbe og lukke op for sine følelser på den måde.

Til slut gennemgår vi nogle øvelser, som får kroppen til at ryste. Når kroppen ryster, er det tegn på, at kroppen er i gang med at heale og helbrede sig selv. Ofte bliver vi forskrækkede over kroppens rystelser og prøver at dæmpe dem med piller, pakke os ind i tæpper osv. MEN det er med til at stoppe kroppens selvhelbredelse. Og til slut ligger vi bare og slapper af til dejlig musik med et tæppe over os.

I starten da jeg hørte om Bioenergetik, virkede det alt for grænseskridende for mig, men jo mere jeg prøver det, jo mere kommer jeg til at holde af det. Nu har jeg købt mig et klippekort og forsætter med at ryste, råbe og grine min stress ud af kroppen.

Tilbage

4 kommentarer


 1. jan 26, 2011
  10:59 am

  Janicke

  Dette har jeg faktisk aldri hørt om!! Det høres spennende ut. Det hadde vært fint å få ut noe gammelt grums av kroppen og hodet!


 2. jan 26, 2011
  11:03 am

  sundforsjov

  Der sidder bare mere derinde, end vi lige regner med!!! Bioenergetik er en udspringer af det, som kaldes TRE. Måske har du hørt om det?
  Kram C


  • jan 26, 2011
   11:30 am

   Janicke

   Jeg har lest litt om det nå 😀 Fant en som driver med det ikke så langt fra her!! Spennende.


   • jan 26, 2011
    11:43 am

    sundforsjov

    Ej hvor godt:-)))
    Det er værd at prøve…

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *