EmediateAd
Sund for Sjov

Støtter dine tanker dit mål?

01 februar , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Selvudvikling

Du ved, lige så godt som jeg, at der er rigtig meget selvkritik forbundet med at være overvægtig. Jeg har stået utallige gange stået foran mit spejl og har ledt efter fejl, som jeg kunne bruge til at bekræfte mig selv i, at jeg ikke var værd at elske. Jeg har kigget nedgørende på min mave, trukket i maveskind, stået i en bestemt vinkel, så jeg fik flere deller på ryggen, gjort min dobbelthage ekstra stor osv. osv.

Jeg har mildest talt nedgjort mig selv mange flere gange end noget andet menneske ville kunne have gjort det. Og imens jeg gjorde alt dette, havde jeg en inderlig drøm om at blive smuk, slank og i virkeligheden, mest af alt, værd at elske.

Set i lyset af ”Loven om tiltrækning” var jeg min egen den største forhindring. Og jeg var ikke klar over det! Selvfølgelig var jeg klar over, at jeg ikke havde pæne tanker om mig selv, men jeg var ikke klar over, at disse tanker var nogle af de største forhindringer, som afholdt mig fra at opnå min drøm.

I mange år var min indre dialog så negativ, at jeg ikke bestilte andet end at tiltrække det ene uheld efter det andet. Faktisk var det så slemt, at jeg sagde; ”Det er typisk mig”. Jeg forventede ganske enkelt ikke andet end fiasko i mit liv og derfor tiltræk jeg heller ikke andet. Og jeg ikke i stand til at ændre det, fordi jeg ikke var bevidst om, hvordan mine tanker påvirkede min adfærd.

Derfor er det vigtigt, at du giver dig selv lov til at mærke efter, hvad du fortæller dig selv. Hvad fortæller du dig selv om din krop? Hvad fortæller du dig selv om dit hår? Hvad fortæller du dig selv om din evne til at styre din vægt? Osv. Og mærk så efter om dine tanker støtter dig i at nå det mål, som du drømmer om. Gør de det?

Tilbage

6 kommentarer


 1. feb 1, 2011
  8:50 am

  Janicke

  Jeg må desverre si: ikke alltid! Leser og holder på å snu det, men gammelt tankemønster tar tid å snu. Godt jeg har deg som inspirerer meg!!! klem

  Å så må jeg gratulere Danmark med VM-sølv i håndball! Finalen var superspennende (min mann fikk vondt i hodet av å se kampen)!!


  • feb 1, 2011
   10:52 am

   sundforsjov

   Gamle mønstre tager tid og vi kan også blive afhængige af negative tanker ligesom vi kan blive afhængige af sukker og hurtige kulhydrater. Så det kræver afvending – men dejligt at jeg kan få lov til at inspirere dig:-))

   Og tak for lykønskningen:-)) Jeg var ellers klar til guld, men flot at de klarede det så godt. Min mand havde svedige håndflader og spændte også i hele kroppen til sidst!!! – De kunne have været et kønt par;-))


 2. feb 1, 2011
  10:27 am

  lovelyliller: trening ,mat og morro.

  jeg prøver å ta meg selv i negative tanker å snu de 😀


  • feb 1, 2011
   10:53 am

   sundforsjov

   Super godt- bevidsthed er det første skridt mod forandring:-)


 3. feb 1, 2011
  11:01 am

  mettebred

  Hej Charlotte.
  Ja tankerne er dem der bestemmer hvor vi skal hen! Jeg har også været blind over for deres store kræfter end til for lidt over et år siden. Det er vildt hvad man får når man tør se den fantastiske verden der er lige for næsen af en. Det gør også ondt at tænke på alle de tanker man har haft om en selv. Der er nok ikke noget andet menneske der kan have så dårlige tanker om os som os selv og det er sku skrammene.
  Jeg tro man skal se følelsen inden man kan ændre den lige som dårlige spise
  vaner, hvis man ikke se dem kan man heller ikke ændre dem.

  Tak for en super indlæg.

  kh Mette


  • feb 1, 2011
   12:18 pm

   sundforsjov

   Kære Mette
   Det er nemlig lige præcis det, som det hele handler om. Vi kan ikke ændre de ting, som vi ikke erkender. Tanker vækker følelser og følelser vækker et behov for at spise – hvis de er negative. Derfor er det netop så vigtigt at være opmærksom på tankerne.
   Flot erkendelse:-))
   Kram Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *