EmediateAd
Sund for Sjov

En rigtig humørbombe!

10 februar , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter - Tags: , ,

 • 1 banan
 • 10-15 mandler
 • 2 spsk. sesamolie eller anden olie
 • 2 spsk. kokosmel
 • 10 g mørk chokolade
 • 1 tsk. kanel

Første gang jeg spiste dette mellemmåltid, var jeg forundret. Udover en dejlig mæthedsfornemmelse, oplevede jeg en ro og glæde i min krop, som kom helt bag på mig. Det føltes næsten som en lille lykkerus.

Og rent faktisk var det en naturlig lykkerus, som blev udløst i min krop. Bananer og mandler indeholder nemlig en aminosyre kaldet tryptophan, som kroppen kan omdanne til serotonin. Serotonin er et signalstof i hjernen, som giver os følelsen af velvære, afslappethed og glæde.

Samtidig indeholder bananer store mængder vitamin b6, som er med til at regulere vores blodsukker. Olie og kanel stabiliserer også blodsukkeret. Så hvis du allerede har olie og mandler stående på arbejdet, er det bare at tage en bananen, lidt kokos og et lille stykke mørk chokolade med i tasken.

Tilbage

12 kommentarer


 1. feb 10, 2011
  2:59 pm

  lovelyliller: trening ,mat og morro.

  så godt og energirikt ut! :;D


 2. feb 10, 2011
  4:13 pm

  sundforsjov

  Tak – det er en af mine eftermiddagsfavoritter:-)


 3. feb 10, 2011
  7:26 pm

  Janicke

  Dette så helt herlig ut!! Problemet mitt er at jeg får så søtsug av bananer 🙁 Får holde meg til nøtter og 86% sjokolade 😀


  • feb 10, 2011
   7:52 pm

   sundforsjov

   Kære Janicke. Det er alligevel interassant – mon også at du vil få det, hvis du spiser bananen sammen med olien? Ellers kan du sagtens kombinere med lidt melon i stedet:-)) Kram Charlotte


   • feb 10, 2011
    8:02 pm

    Janicke

    Har laget smooties med banan, bær, oljer og nøtter og får et kjempe sug. Melon kan jeg spise så takk for påminnelsen 😀 Stor klem 😀


    • feb 10, 2011
     8:09 pm

     sundforsjov

     Det må jeg finde en forklaring på;-)) Det syntes jeg, er rigtig interessant! Krammer Charlotte


 4. feb 23, 2011
  10:07 pm

  Thomas med børnefødselsdagen

  Det skal prøves.
  Jeg er en sucker for små mellemmåltider når jeg er på arbejde, og spiser flere gange. …ofte frugt, men desværre også meget hvidt brød med smør og honning. Og jeg har da også lidt mere rundt om maven der egenlig ikke skulle sidder der, så det kunne være jeg skulle prøve én af de her lidt bedre mellemmåltider en dag, selvom det ser mere lækkert(usundt) ud end det jeg plejer at spise.


  • feb 24, 2011
   7:48 am

   sundforsjov

   Det lyder som om, du skal have noget “rigtig” mad til at holde dit blodsukker mere stabilt. Det er super godt med små mellemmåltider, du skal bare have lidt mere næring i dem:-))


   • feb 27, 2011
    1:20 am

    Thomas med børnefødselsdagen

    Det har du helt ret i. Men det er svært ikke lige at tage et ekstra stykke kage, når det nu alligevel står der.

    Jeg har ikke prøvet ovenstående opskrift endnu, men postede dit indlæg på FaceBook hvor en ven så og prøvede den, og også sagde at det var noget af en energibombe, som man ikke spiser mere end én af på en dag… 🙂


    • feb 27, 2011
     9:16 am

     sundforsjov

     Kære Thomas

     Tusind tak for linket:-))
     Og dejligt at høre, at din ven havde samme oplevelse med kombinationen. Hvis du rigtig vil “programmere” dig selv til succes, skal du helt undlade at købe kagen (hvis ikke det er dine velmenende kollegaer, som gør det), og ellers vil jeg anbefale dig at spise “humørbomben”, inden du når til kagen, for så vil du være mæt og sagtens kunne modstå fristelsen af et stykke kage. Pøj pøj.
     KH Charlotte


 5. mar 26, 2011
  10:47 pm

  Thomas med børnefødselsdagen

  Hej Charllotte,
  Jeg fik omsider prøvet energibomben, som nu mere eller mindre er blevet et dagligt ritual om eftermiddagen. Den er super god, men jeg syntes ikke man skal komme så meget sesamolie i, men det er nok bare en smagssag. Jeg syntes selv den får det hele til at smage lidt brændt, så jeg bruger bare en meget lille smule, så det ikke bliver for tørt.


  • mar 27, 2011
   9:28 am

   sundforsjov

   Kære Thomas
   Hvor lyder det dejligt 🙂
   Olien er tilsat for at give dig et stabilt blodsukker og en bedre mæthedsfornemmelse. Du kan sagtens bruge en anden koldpresset, økologisk olie, som du bedre kan lide smagen af, og ellers kan du også bage tage olien på en ske ved siden af, og så nyde resten bagefter.
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *