Krydderkiks
- 200 g mandler
- 60 g pinjekerner
- ½ dl sesamfrø
- ½ dl græskarkerner
- 2-3 tsk. paprika
- 1-2 tsk. fint havsalt
- ½ tsk. hvidløgsekstrakt (kan udelades)
- 3 æg
- 2 tsk. fiberhusk
Blend mandler, pinjekerner, sesamfrø og græskarkerner til fint mel. Kom melet op i en skål og tilsæt paprika, havsalt, hvidløgsekstrakt og æg. Rør det til en klistret masse og tilsæt fiberhusk. Lad dejen trække i køleskabet i 1 time. Herefter rulles dejen ud på en plade med bagepapir – så tyndt det er muligt. Læg også et stykke bagepapir overpå dejen inden du begynder at rulle dejen ud. Skær små firkandter ud og bag dem ved 180 grader i ca. 15 minuttter.
Disse krydderkiks smager skønt sammen med et lille glas rødvin. Du skal dog være opmærksom på, at alkohol sætter din krops fedtforbrænding i stå, indtil kroppen har forbrændt alkoholen. Så hvis du vælger et gals rødvin som din weekendgulerod, vil jeg anbefale dig, at du spiser et let aftensmåltid og herefter nyder din vin sammen med et par kiks.
Tilbage
Pingback Første skridt mod en dag fyldt med energi og overskud er et sundt og mættende morgenmåltid | Sund for Sjov