EmediateAd
Sund for Sjov

Hvad får du ud af din selvkritik?

23 februar , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Selvudvikling - Tags: , , , , ,

Jeg var inde på det i går, vi mennesker gentager ikke den samme adfærd, eller det samme mønster, igen og igen, med mindre, vi får noget ud af det. Vi udsætter ikke os selv for en fjortendages pulverkur, som vi udmærket godt ved, ikke holder i det lange løb, med mindre, vi får noget ud af det. Umiddelbart vil de fleste tro, at det hurtige vægttab er gevinsten. Det er det på sin vis, men det er så kortvarig en gevinst, at den ikke tæller med. Den ”virkelige” gevinst skal findes i den opmærksomhed og selvmedlidenhed, som vi får, når vægten begynder at stige. 

Til dagligt er vi kvinder så fokuseret på at være noget for andre, at vi glemmer at give omsorg og kærlighed til os selv. Vi får ikke givet os selv den opmærksomhed, som vi har brug for og inderst inde længes vi efter den, også selvom vi ikke giver udtryk for det.

Når vægten stiger, kan det godt være, at vi til at begynde med kritiserer os selv. Men efter et stykke tid begynder vi at blive selvmedlidende. Vi begynder at få ondt af os selv og syntes, det er synd for os, at vi ikke kan spise det samme som alle andre, gå i det samme tøj osv. Den ”virkelige” gevinst ved et mislykket vægttab er for mange, at de bliver opmærksomme på sig selv og tillader sig selv at mærke deres behov for omsorg og kærlighed, som de giver til sig selv med hurtige kulhydrater. Dette skjulte behov kan være en af de væsentligste – og mest oversete – årsager til, at vi trods smerten bliver ved med at kaste os ud i en ny og uholdbar slankekur!

Tilbage

6 kommentarer


 1. feb 23, 2011
  9:29 am

  mettebred

  Det er så godt skrevet og du har så meget ret.

  Jeg, Som du ved er inde i en krise med mørk chokolade og kan slet ikke se skoven for bare trær: )
  Jeg har prøvet en masse hurtige kure og har da også tabt mig hurtiger end nu men jeg har det jo langt bedre i min krop for nu får jeg det min krop har brug for. Så skal det fedt om maven nok smutte. Det er også et spørgsmål om ballance. Så jeg kan leve med det resten af mit liv.

  Dejlig dag

  Knus


  • feb 23, 2011
   1:14 pm

   sundforsjov

   Kære Mette
   Tusind tak:-))
   Jeg ved, du kæmper med den mørke chokolade, men jeg ved også, at du gennemgår en fantastisk udvikling lige nu og rykkker så meget i din indre personlige styrke. Derfor kommer du også til at leve et liv, hvor du vil nyde mørk chokolade nu og ad og give dig kærlighed på så mange andre måder.
   Rigtig dejlig dag til dig også;-))
   Kram Charlotte


 2. feb 23, 2011
  12:53 pm

  • feb 23, 2011
   1:15 pm

   sundforsjov

   Tak:-))))) Jeg kender selv det mønster og derfor ser jeg det også lettere.


 3. feb 28, 2011
  8:47 pm

  Janicke

  Kjenner meg så igjen i det du skriver Charlotte!!


  • mar 1, 2011
   7:48 am

   sundforsjov

   :-))) Mon ikke de fleste af os kender det, hvis vi altså tør indrømme det…

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *