EmediateAd
Sund for Sjov

Hvor kommer trætheden fra?

01 marts , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Stress - Tags: , , ,

Før jeg begyndte at interessere mig for binyretræthed, havde jeg svært ved at forstå, hvordan jeg kunne blive SÅ træt efter en fridag, hvor jeg bare havde handlet ind, vasket tøj og hentet børn. Jeg vidste godt, at jeg havde dage i mit liv, som var tæt pakket fra morgen til aften, men jeg havde virkelig svært ved at forstå, hvorfor jeg ikke kunne klare mere, når jeg kun var først i 30’erne. 

Og jeg forstod det faktisk ikke før, jeg, for et par måneder siden, læste bogen ”Binyretræthed” af James L Wilson. Pludselig stod klart for mig, at stress og udbrændthed ikke kun handler om stressfaktorer, som vi har i vores liv lige her og nu. Stress og manglende energi handler i den grad om, hvordan vi har brugt vores energi og energireserver gennem de sidste mange år. Alt skal lægges sammen i et stort regnestykke.  

Lad mig give dig et eksempel på nogle af de faktorer, som har tømt mit reservelager:

 • Mellemørebetændelse og bronkitis med få ugers mellemrum og penicillinkurer mit første leveår
 • Fødevareintolerance overfor mælk
 • 8 år på universitetet med opgaver til langt ud på natten
 • Mange års elevatorvægt og selvkritik
 • Angst og frustration over at blive ”papmor” 
 • Små børn som vågnede hver time natten lang i flere år pga. fødevareintolerancer
 • Arbejde i en konkursramt virksomhed
 • 1½ års arbejde i København med en daglig transporttid på 4-5 timer
 • Angst for at spilde mit liv og miste mig selv
 • Min mands tredobbelte by-pass operation
 • Opstart af egen virksomhed
 • Osv.

Det giver pludselig et helt andet billede af, hvorfor min indre ”benzintank” nogle gange virker, som om den kører på pumperne. Hvorfor jeg ikke længere kan holde til at komme i seng efter kl. 23 osv. Hvis du ligger de samme episoder sammen i dit liv, hvordan påvirker det så din opfattelse af dine energireserver?

Tilbage

6 kommentarer


 1. mar 1, 2011
  9:42 am

  Janicke

  Når du skriver det slik så er det ikke rart jeg har lite energi i perioder….. De siste årene har vært veldig tøffe. Man tenker stort sett for det meste på mat og bevegelse men jeg fikk et litt annet bilde nå ja.


  • mar 1, 2011
   3:21 pm

   sundforsjov

   Dejligt. Nogle gange skal tingene ses i et andet perspektiv, så ikke vi går og kritiserer os selv for den manglende energi 🙂


 2. mar 1, 2011
  1:21 pm

  lovelyliller: trening ,mat og morro.

  har du fått målt dette på noen måter? hva sier legen?


  • mar 1, 2011
   3:22 pm

   sundforsjov

   Jeg har ikke fået mål det, men overvejer det kraftigt. Lægerne taler ikke om binyretræthed, det er kun anerkendt på private klinikker.


 3. mar 1, 2011
  8:15 pm

  Maria

  Kære Charlotte

  Tusind tak for et meget spændende indlæg. Jeg tror bestemt at vi kan tømme vores energitank både fysisk og psykisk. Og så skal vi huske(jeg!) på at energitanken ikke er fyldt igen efter blot en ( måske fortravlet) weekend. Det kan til tider tage lidt længere tid.
  Så tålmodighed,omsorg og pleje må være kodeordene
  Tak for inspirationen!


  • mar 2, 2011
   7:12 am

   sundforsjov

   Kære Maria
   Velbekomme:-)) og til dine kodeord kan jeg kun sige; HØRT!!
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *