EmediateAd
Sund for Sjov

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du popper dine popcorn!

22 marts , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Kost, krop og kosttilskud - Tags: , , ,

Nogle gange kan jeg godt forstå, at vi som forbrugere bare lukker øjnene, og tror på det bedste om de producenter, som fremstiller vores mad. Og i den ideelle verden ville vi også kunne gøre det, men jeg må sige, at vi ikke er nået dertil endnu!

I går fik jeg et nyhedsbrev fra Miljø & Sundhed, hvori der stod, at popcorn som poppes i mikrobølgeovnen, nu mistænkes for at indeholde små mængder af fluorstoffer. Flour er blandt andet mistænkt for at ændre vores cellers stofskifte, have en negativ indvirkning på skjoldbugskirtlen og på vores hormonsystem.

Udover at popcorn til mikroovnen indeholder fedtstoffer, som ikke er varmestabile, og samtidig påvirkes af strålerne fra mikroovnen, er der nu også mistanke om, at de poser, som popcornene ligger i, afgiver fedt- og vandafvisende stoffer, som kan være problematiske for vores sundhed og miljø.     

Det kan godt være, det tager længere tid at vaske en gryde op, end det gør at smide en pose i skraldespanden, men er det efterhånden ikke ved at være tiden værd?

Tilbage

5 kommentarer


  1. mar 22, 2011
    9:07 am

    Janicke

    Dette var opplysende! Også smaker det så mye bedre å poppe i kokosolje 😀


  2. mar 22, 2011
    9:16 am

    sundforsjov

    Det smager nemlig rigtig godt. Vi kan nu også godt lide dem, når de er poppet i rigtig smør!!!


    • mar 22, 2011
      9:18 am

      Janicke

      Ja det er kjempe godt i riktig smør også 😀


  3. mar 22, 2011
    3:06 pm

    LovelyLiller

    bruker popkorn med olje som jeg popper selv 🙂


    • mar 22, 2011
      3:52 pm

      sundforsjov

      Super godt 🙂 Jeg vil anbefale dig at poppe dem i kokosolie, palmeolie eller smør, da det er de mest varmestabile fedtsyrer..

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *