EmediateAd
Sund for Sjov

Bruger du også for mange penge på mad?

23 marts , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Kost, krop og kosttilskud - Tags: ,

Vi bruger mange penge på mad i vores familie, så mange at jeg faktisk ikke helt tør regne på det, især fordi jeg godt ved, at det er en post, som ville være fornuftig at skære lidt ned på, hvis vi kigger på balancen i hele budgettet. Det er bare så svært for mig, at købe konventionel frugt og grønt, når jeg ved hvor store mængder af pesticidrester, der kan være i disse fødevarer.

Pesticider bliver brugt i konventionelt landbrug til at bekæmpe ukrudt og sygdomme i afgrøderne, men har desværre en række uheldige bivirkninger. I videnskabelige kredse er der efterhånden stor enighed om, at selv små doser af pesticider og andre kemikalier kan forårsage skade på mennesker, især i perioder hvor vi er mere sårbare som i barndommen, hvor vi vokser eller i stressede perioder af vores liv.

Derfor ville jeg af og til ønske, at jeg kunne glemme min viden og bare leve i uvished. Det kan jeg selvfølgelig ikke, så jeg blev rigtig glad forleden, da jeg fandt en artikel fra blandet Liv & Sjæl med en oversigt over, hvilke frugter og grøntsager som bliver udsat for små og store mængder pesticider.  

Denne oversigt vil jeg gerne dele med dig de næste dage.

Tilbage

6 kommentarer


 1. mar 23, 2011
  8:21 am

  Janicke

  Blir mye penger på mat her også!! Jeg ser at økologiske grønnsaker begynner å bli litt billigere i butikken her. Det er en bra utvikling. Gleder meg til oversikten så jeg kan prioritere riktig 😀


  • mar 23, 2011
   11:52 am

   sundforsjov

   Jeg er virkelig også taknemlig for, at der kommer flere og flere lækre, økologiske varer i dicountbutikkerne. Så kan alle være med langt hen af vejen, og det er god karma 🙂


 2. mar 23, 2011
  8:23 am

  LovelyLiller

  jeg bruker mest penger på mat. bruker ikek å kjøpe økologisk pga den dyre prisen,så jeg får nok i meg veldig mye kjemikalier :/


  • mar 23, 2011
   11:53 am

   sundforsjov

   Det kan også være utrolig svært at få råd til at købe økologisk, så jeg håber, du kan finde et par nyttige tips de næste dage 🙂 Og ellers kan det være, at din krop er fantastisk til at udrense sig selv med al den motion, som du dyrker 🙂


 3. mar 23, 2011
  6:47 pm

  madbanditten

  Øj også en enorm udskrivning på madbudgettet her. Tør heller ikke regne på det. Har dog indtryk af at vi sparer lidt ved at købe dagligvarer online og få leveret fra Middagsfred. Det giver i hvert fald færre impulskøb og dem er jeg ellers mester i!


  • mar 23, 2011
   10:09 pm

   sundforsjov

   Det var da et super godt tip – tusind tak 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *