EmediateAd
Sund for Sjov

Slut med kaffe!

28 marts , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Kost, krop og kosttilskud - Tags: , , , , ,

Da jeg var omkring 17 eller 18 år og læste til HF eksamen, begyndte jeg at drikke kaffe for at holde mig vågen. Det smagte ikke særlig godt, men med lidt sødetabletter og en sjat mælk i, så gled det ned. Lige siden har jeg hængt på kaffe (uden sødetabletter!). Jeg har prøvet at trappe ud af den af flere omgange. Jeg har formået at holde mig fra kaffen i en periode, men er så faldet tilbage igen.

Og hvor er det lige, at det er sket? Det er der flere årsager til. Kaffe er noget jeg forbinder med hygge. Jeg drikker kaffe, når familien kommer på besøg, når jeg spiser en god frokost og når jeg hænger over morgenbordet i weekenden. Jeg drikker kaffe, når blodsukkeret faldet og jeg lige trænger til et-eller-andet. Og jeg bruger kaffen som en lille overspringshandling, når opgaverne på computeren driller. Så når jeg kigger på det samlet set, så har jeg rigtig mange ”lejligheder” til at drikke kaffe.

MEN det irriterer mig, og jeg har i et stykke tid gået med tanken om at trappe ned og/eller helt ud af mit kaffeforbrug. Og her det jo så fascinerende at opleve, hvordan Universet svarer vores bønner. Onsdag i sidste uge var jeg til foredrag med Frede Damgaard, som talte om gigt og kost. Egentlig interesserer gigt mig ikke særlig meget, men der er altid noget at lære, så derfor tog jeg med. Undervejs i foredraget kom kaffe på banen og de dårlige egenskaber, der er ved at drikke kaffe. Alt dette vidste jeg godt, men det har bare ikke helt ville trænge ind under huden på mig, men pludselig slog det mig; 

Jeg knokler løs for at stramme huden op på balder og lår, alt imens jeg hælder affaldsstoffer ind i kroppen. Set i det lys er min træning med Tony Little ikke andet end en symptombehandling, fordi jeg ikke har fjernet årsagen til det, som er med til at give mig appelsinhud. Og pludselig blev jeg klar til at lytte!

Nu har jeg fundet bøger og artikler frem om kaffe, og jeg skal lige love for, at beskeden er trængt ind under huden. Nu SKAL jeg ikke længere droppe kaffen, men jeg VIL gerne, og i denne uge vil jeg fortælle hvorfor. Måske er du også klar til at lytte?

Tilbage

4 kommentarer


 1. mar 28, 2011
  7:46 am

  Janicke

  Jeg satte kaffen i halsen når jeg så overskriften…hehe. Kaffe er min store last men prøver å trappe ned. Nå skal jeg sette på te-vann og kose meg med det resten av dagen. Kanskje jeg er klar???


 2. mar 28, 2011
  8:14 am

  sundforsjov

  Hi Hi hvor er det dejligt, at du fortæller det 🙂
  Det kunne være rigtig hyggeligt, at trappe ud af kaffen sammen en gang for alle 🙂
  Kram Charlotte


 3. mar 28, 2011
  1:13 pm

  Jette Holm

  Kæreste Charlotte.
  Som en der aldrig har “lært” at drikke kaffe og derfor har været at betragte som asocial:-) er det jo skønt at høre, at vi nu er i samme båd. Nu skal vi drikke te sammen!

  Mange af mine klienter har gennem tiderne kæmpet med at skulle droppe kaffen eller drosle ned på den. Det kan være en kold tyrker og det kommer bag på de fleste, men er jo meget sigende for kaffens indvirkning på vores system.
  Så snart de værste afgiftningssymptomer har lagt sig bliver energien fornyet og mange slipper deres hovedpiner, sukker afhængighed, menses smerter, ledsmerter m.v.

  Som en genvej til samme kick af energi, som kaffen kan give, kan jeg anbefale grøn te. Ikke hvilken som helst grøn te, men Green tea powder. Pulver pakket i små breve. Teen indeholder naturlig koffein, virker energigivende og er smækfyldt af antioxydanter.
  Denne te er min genvej når efetrmiddagstrætheden sætter ind.
  Det er en te som også skal drikkes med måde – men er alt ikke det.?

  Hedl og lykke til alle der jer skal skære ned på kaffen eller helt skal være helt “kaffe fri”.

  Kærligst fra
  Jette


  • mar 28, 2011
   5:32 pm

   sundforsjov

   Kæreste Jette
   Lige præcis – der er nemlig også et socialt aspekt i kaffen, men jeg glæder mig meget til, at vi nu skal drikke grøn the sammen 🙂

   Jeg har været heldig denne gang. Min krop har ikke haft nogle afgiftningssymptomer, men tidligere har jeg fået hovedpine, når jeg har trappet ud af kaffe fra den ene dag til den anden. Derfor er det for nogle bedre at drosle ned gradvist i stedet for at stoppe fra den ene dag til den anden.

   Og tak for tippet – jeg vil se at få købt mig noget green tea powder, så jeg også kan få et naturligt energiboost ind imellem 🙂

   Kram fra
   Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *