EmediateAd
Sund for Sjov

Koffein

29 marts , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Kost, krop og kosttilskud - Tags: , , ,

Kaffe indeholder koffein – et stof som de fleste af os nok kender på at dets opkvikkende egenskaber. Koffein øger antallet af hjerteslag og nedsætter blodtilstrømningen til hjernen, og kan derfor modvirke hovedpine. Det virker vanddrivende og sætter gang i maven. Det lyder jo meget godt, men der er desværre også en bagside af medajlen.

Koffein stimulerer binyrerne til at udskille stresshormonerne noradrenalin og adrenalin. Disse hormoner får hjertet til at slå hurtigere, og får leveren til at frigive glukose, som betyder at sukkerindholdet i blodet stiger. Det er blandt andet derfor vi kvikker op, når vi drikker kaffe.

Men som vi allerede har været inde på en del gange, frigiver bugspytkirtlen insulin, når blodsukkeret stiger. Hvis vi har vænnet os til at drikke kaffe, og kaffe mange gange om dagen, sender vi vores bugspytkirtel på overarbejder. Det betyder, at bugspytkirtlen producerer mere insulin end normalt, hvilket får blodsukkeret til at dykke og blive meget lavt. Derfor kan vi blive trætte kort tid efter en kop kaffe og få lyst til en kop mere eller måske nogle søde sager, som også giver et boost af energi. Kaffe kan derfor være en medvirkende årsag til at, vi får trang til søde sager.    

Kilde: ”Det selvhelbredende menneske” af Susanna Ehdin

Tilbage

2 kommentarer


 1. mar 29, 2011
  10:37 am

  Janicke

  En veldig god grunn til å trappe ned kaffen. 2 kopper til frokost, men har gått over til deilig te nå! Jeg har drukket litervis med kaffe om dagen og får trappe ned forsiktig denne uka. En bra innlegg som gir meg motivasjon til å slutte. Skal bestille green tea powder for det hørtes bra ut 😀


  • mar 29, 2011
   11:38 am

   sundforsjov

   Kære Janicke
   Hvor lyder det altså godt, at du bliver motiveret til at droppe kaffen 🙂
   Jeg sad også og kiggede længselsfuldt efter kaffen i går efter aftensmaden, men det blev til en god blanding urte the i stedet for.
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *