EmediateAd
Sund for Sjov

Kaffe udsættes for stærk varme

31 marts , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Kost, krop og kosttilskud - Tags: , , ,

Appropo sidste uges snak om pesticider i maden, så er kaffe en af de afgrøder i verden, som sprøjtes mest. Det kan man selvfølgelig komme ud over ved at købe sin kaffe økologisk.

Men selvom kaffen er økologisk, bliver kaffebønnerne tørret og ristet/ brændt ved temperaturer mellem 200-400 grader alt efter høstperiode og sort. De høje temperaturer har stor betydning for kaffens aroma og smag. Når kaffe brændes ved høje temperaturer, dannes der små mængder af tjæreagtige substanser, som i flere undersøgelser har vist sig at have kræftfremkaldende egenskaber.

Nu sidder du måske og tænker; ”Fy for den! Så må jeg til at købe kaffeerstatninger som eksempelvis kornkaffe”. Men du skal vide, at sådanne erstatninger får deres brune farve fra en såkaldt karamellisering, som sker ved 220 grader, og at der ved denne proces også dannes stoffer med kræftfremkaldende egenskaber.   

Kilde: ”Ny næring” af Eva Lydeking

Tilbage

2 kommentarer


 1. mar 31, 2011
  8:28 am

  Janicke

  hmmm…enda en grunn til å drikke te! Går ut fra at alt blir en vane 😀


 2. apr 1, 2011
  7:19 am

  sundforsjov

  Det siges, at vi kan ændre en vane på 21 dage, men jeg tror du nok den her et lidt mere sejlivet! Det er nu dejligt at dele afvendingen med dig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *