EmediateAd
Sund for Sjov

Vejen til naturlig sundhed?

13 april , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Kost, krop og kosttilskud - Tags: , ,

For et par uger siden spurgte min kollega mig, om jeg ville låne hendes DVD ”Vejen til naturlig Sundhed” af kostvejleder Lene Hansson. Det ville jeg rigtig gerne. Jeg er jo nysgerrig anlagt og har det sådan, at der altid er et eller andet nyt at lære.  

Lene Hansson arbejder med et spændende syre-base princip, hvor hun tager udgangspunkt i at afbalancere forholdet mellem syre og base i maden, som har en afgørende betydning for vores helbred og vægt. De fleste mennesker lever i dag et liv, hvor de spiser for meget syredannede kost – kaffe og stress er nogle af de største årsager til, at syreindholdet i vores krop er stort.

Frugt og grøntsager er fantastiske kilder til base og af samme årsag anbefaler Lene Hansson på DVD’en, at vi bør spise frugt til morgenmad med lidt nødder og kerner på. Bliver vi sultne i løbet af formiddagen skal vi holde os til frugt. Det skal vi spise frem til kl. 12.00.

Jeg ved jo godt, at min krop ikke tåler så store mængder frugt på grund af frugtsukkeret og påvirkningen af blodsukkeret, men jeg blev alligevel fristet til at prøve hendes metode  og i morgen fortæller jeg dig, hvordan det gik…

Tilbage

4 kommentarer


 1. apr 13, 2011
  11:27 am

  Janicke

  Da jeg var 18 år prøvde jeg dette. Jeg spiste da bare frukt frem til kl. 12.00 og det funket bra. Jeg testet ut dette igjen etter jeg fylte 30 år og følte meg ikke bra i det hele tatt. Ble svimmel, fikk et voldsomt søtsug og fikk kramper i magen (har operert bort galleblæren så får vondt når jeg ikke er mett nok). Ser ut som om jeg tålte bedre frukt og karbohydrater før enn jeg gjør nå…. spennende å høre hvordan det går med deg!

  Jeg hadde et eksem på halsen som forsvant etter jeg kuttet ned på kaffen og det er supert 😀 Har ikke klart å slutte helt. Drikker 1-2 kopper om dagen, men før drakk jeg 2 liter..ikke rart jeg følte meg utslitt på ettermiddagen…


  • apr 13, 2011
   1:18 pm

   sundforsjov

   Interessant!! Måske er du blevet mere insulinfølsom med årene, fordi din bugspytkirtel har været på overarbejde i dine unge år.

   Skønt at høre dit eksem er væk:-) Det er stadig super flot, at du holder det nede på 1-2 kopper. Jeg har stadig ikke drukket kaffe en eneste gang siden jeg stoppede og tør heller ikke af frygt for at falde tilbage. Min krop higer stadig efter det, så jeg tror der skal gå længere tid før jeg nyder en enkelt kop kaffe igen.


 2. apr 13, 2011
  12:47 pm

  lovelyliller: trening ,mat og morro.

  spennende. ha ikke hørt om den dvden 🙂


  • apr 13, 2011
   1:20 pm

   sundforsjov

   Kender du til andre af Lene Hanssons bøger ?

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *