EmediateAd
Sund for Sjov

Svensk undersøgelse viser, at kaffe mindsker risiko for brystkræft

26 maj , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Kost, krop og kosttilskud - Tags: , , ,

I går modtog jeg et nyhedsbrev fra Naturli, hvori jeg fandt en interessant undersøgelse. Undersøgelsen viste, at kaffe muligvis nedsætter risikoen for brystkræft den såkaldte (ER)-negative brystkræft.

I undersøgelsen af to grupper af kvinder fra samme aldersgruppe, fandt man frem til, at de kvinder som drak kaffe hver dag havde en lavere brystkræftsekvens sammenlignet med de kvinder, som sjældent drak kaffe.

Nu hører jeg til en af dem, som altid har haft en særlig svaghed overfor kaffe (eller i hvert fald siden jeg læste til eksamen i HF), så derfor kunne sådan en undersøgelse let få mig til at sige; ”OKAY så er kaffe jo sundt! Når undersøgelsen viser det, så må det være sandt. Jeg slår en stor, fed streg hen over alle de negative egenskaber, som der er ved at drikke kaffe – det er jo sundt og forebygger brystkræft”!  

Hvis man husker at læse hele undersøgelsen igennem står der dog, at lederen af studiet erkender, at tidligere undersøgelser har givet andre resultater og at kaffe kun hjælper mod en særlig kræftform. For mig er det netop en understregelse af, hvor vigtigt der er at bruge sin sunde fornuft og opveje for og imod.

For et par uger siden trappede jeg helt ud af kaffen. Jeg savnede den dog rigtig meget om morgenen, så jeg kom frem til et kompromis der hedder; 1 krus økologisk instant kaffe til morgenmaden, og en gang imellem hvis vi er ude og får tilbudt kaffe. Ellers står den på masser af grøn the, som i øvrigt, og lige som en sidste kort bemærkning, sætter forbrændingen i vejret.

Tilbage

6 kommentarer


 1. maj 26, 2011
  10:00 am

  Jette Holm

  Kære Charlotte.
  Flere af mine klienter og gode kolleger er gået over til kornkaffe og synes det er et hit!
  Måske andre har lyst til at prøve:-)
  Kærligst fra
  Jette


 2. maj 26, 2011
  11:03 am

  sundforsjov

  Kære Jette

  Kornkaffe kan være en fin erstatning, hvis man ønsker at undgå de negative bivirkninger fra koffein i kaffen. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at nogle former for kornkaffe brændes/ristes ved samme temperaturer som kaffe (mellem 200-400 grader), og at der ved så høje temperaturer dannes visse kræftfremkaldende stoffer. Andre typer af kornkaffe brændes ikke, men får deres brune farve ved karamellisering, hvor opvarmningen sker op til 220 grader. Her dannes også visse kræftfremkaldende stoffer.

  Så fra et sundhedsmæssigt perspektiv er kornkaffe ikke altid den bedste løsning 🙁

  Kærlig hilsen
  Charlotte


 3. maj 26, 2011
  12:34 pm

  lovelyliller.com

  så spennende! Jeg liker ikke kaffe da.. :/


 4. maj 31, 2011
  11:25 am

  Janicke

  Jeg har begynt med kaffe igjen….vanskelig å holde seg unna 🙁 Nåååå må jeg få inn gode te vaner ;-D Det har jo litt med å endre vaner for det er jo ikke så vanskelig å sette på te vann. Synes også te smaker supert!!! Helt enig med deg at det er smart å lese hele forskningen.


  • jun 1, 2011
   7:11 am

   sundforsjov

   Helt enig. Det handler virkelig om vaner og tankemønstre!!
   Og så uden tvivl også om at nyde kaffen, hvis man vælger at drikke den, i stedet far at skylle den hurtigt ned pga. dårlig samvittighed.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *