EmediateAd
Sund for Sjov

Hvor er dit fokus, når du spiser?

Hvis du har for vane at spise, imens du er i gang med andre gøremål såsom at bage pandekager, smøre madpakker, lave aftensmad, tjekke mails, se tv osv. overser du konsekvensen af din adfærd. Dit fokus og din koncentration er et andet sted end på maden, og prisen for at sløre med dit fokus kan blive rigtig dyr.

Rent faktisk er det sådan, at 380 ekstra kalorier hver dag bliver til 18 kilo på et helt år. Ikke at jeg vil have dig til at tælle kalorier, for det bruger jeg slet ikke, men jeg vil have dig til at forstå, hvorfor du kæmper så meget med vægten og ikke taber dig.

Hvis du har lyst til det, kan du bruge weekenden til at overveje følgende spørgsmål:  

 • Er der situationer i dit liv eller i din hverdag, hvor du slår automatpiloten til og egentlig ikke tænker over maden, mens du spiser den?
 • Er der situationer hvor du spiser uden at stoppe op og reflektere over, HVORFOR du spiser eller HVORFOR du fortsætter med at spise?

Måske på vej hjem fra arbejde, hvor du har købt en pose chips eller nødder og indholdet i posen bare bliver mindre og mindre, fordi fokus er oppe i hovedet og tankene fylder for meget? Måske om aftenen, når familien er puttet og det er din ”egentid”, hvor ingen forstyrrer dig? Måske når du kommer hjem fra arbejde og bare pr. automatik åbner køleskabet og smager lidt af hvert? Eller måske når du smører madpakker til ungerne og spiser en pølseskive som blev skæv eller endestykket fra et æg?   

Kan du allerede nu finde steder i dit liv, hvor du spiser og har fokus et helt andet sted?

Tilbage

4 kommentarer


 1. jun 3, 2011
  9:50 am

  Janicke

  Der fikk jeg noe å tenke på..hehe. Har vi nøtter/sjokolade på bordet når vi ser på fjernsyn…spiser jeg til det er tomt uten å tenke på det. Dette skal jeg fokusere på fremover. Takk for gode tips som alltid Charlotte! Ha en super weekend 😀 stor klem.


 2. jun 3, 2011
  6:11 pm

  sundforsjov

  Hvor dejligt kære Janicke og velbekomme 🙂
  Vi har flere ubevidste vaner end vi lige går og tror. Så det er godt med noget dedektivarbejde!!!
  Krammer Charlotte


 3. jun 4, 2011
  3:30 pm

  lovelyliller.com

  før så jeg ALLTID på tv når jeg spiste. nå prøver jeg å være flink til å sette meg ned. ofte flyver tankene milevis bort :p


  • jun 5, 2011
   6:53 pm

   sundforsjov

   Det kan være en rigtig god øvelse KUN at spise, når man sidder ved sit spisebord. Det tvinger os nemlig til at holde fokus på maden 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *