EmediateAd
Sund for Sjov

Forebyggelse, forebyggelse og … forebyggelse

Det er ikke uden grund, at jeg har valgt at tage temaet feriemaver op et par uger før skolernes sommerferie. Årsagen til de fleste feriemaver er bakterier og/eller virus, som kroppens immunforsvar har svært ved at bekæmpe.

For at undgå “feriemaver” som ødelægger din eller familiens ferieplaner, er det vigtigt at have et stærkt immunforsvar. De fleste mennesker arbejder ekstra hårdt op til ferien og stress tager på immunforsvarets kræfter. Derfor er det vigtigt, at vi styrker kroppens immunforsvar allerede inden vi går på ferie. Det kan vi gøre med kosttilskud, som c-vitamin, rød solhat, ImmuForte, Aloe vera og forskellige tilskud af probiotika også kaldet mælkesyrebakterier.

Personligt er et ”ordentligt” tilskud af probiotika min første prioritet. Mange billige udgaver af probiotika er ikke stærke nok til at klare sig forbi kroppens mavesyre og probiotikaens virkning går derfor tabt inden den kommer frem til selve tarmsystemet.

Op til ferien har vi forebygget med 1 tsk. NDS Classic fra Engholmgruppen i lunkent vand eller mælk hver aften før sengetid. På selve ferien satte vi dosis op til 1 tsk. morgen og 1 tsk. aften i sojamælk med vaniljesmag fra det lokale supermarked og supplerede desuden med de sædvanlige vitaminpiller og 1 kapsel ImmuForte.

Tilbage

12 kommentarer


 1. jun 7, 2011
  1:02 pm

  lovelyliller.com

  har ikek prøvd den type antibiotika før. 🙂 anbefaler du den?


  • jun 7, 2011
   1:39 pm

   sundforsjov

   Det gør jeg helt sikkert. Både til feriemaver, styrkelse af immunforsvar og til at øge optagelsen af vitaminer og mineraler fra den mad, du spiser. Vi kan nemlig spise nok så sundt, men hvis vores tarmsystem ikke er i balance, er det begrænset hvor meget næring vi optager og dermed penge ud af vinduet!!
   KH Charlotte


 2. jun 7, 2011
  2:01 pm

  Jette Holm

  Kære Charlotte.
  Dejligt at få genopfrisket, før ferien!
  Jeg ser at du bruger soyadrik sammen med din probiotica? Hvad er grunden til det?
  Nu er det jo ikke alle som tåler soya drik så hvad kunne du ellers foreslå?

  I øvrigt vil jeg gerne supplere og sige at vi aldrig rejser uden også at have Masin med. de homøopatiske dråber er fast iventart i vores køleskab.

  Kærligst fra
  Jette


  • jun 7, 2011
   5:05 pm

   sundforsjov

   Kære Jette

   Grunden til sojadrikken er såmænd kun, at vores piger bedre kan lide smagen på denne måde 🙂 Til dem som ikke tåler soja anbefaler jeg vand – det smager også udemærket.
   Og tak for tippet. Masin er bestemt også et rigtig godt valg til mave- og/eller husapoteket 🙂

   Kram Charlotte


 3. jun 7, 2011
  6:10 pm

  Marianne Siff Hallandson

  At pointere forebyggelse af vores immunforsvar er altid noget, der kan siges igen og igen, da det er og altid vil være vigtigt at vi passer på os selv. Som du siger kan stress være med til at tage på vores immunforsvar. God pointe at vi kan gøre det med kosttilskud, men vil også slå et slag for vigtigheden i forbindelse med stress og ens immunforsvar, at man investerer tid og penge i sig selv. I forbindelse med stress er mange ofte oppe i deres hoved. Med en kropsbehandling kommer du ned i din krop, finder roen og får dit overskud og energi tilbage. Så kom til mig i Klinik Hallandson og prøv en fantastisk afspændende massage eller en dejlig hot stone massage. Spørgsmålet er jo bare, hvor meget vi vil ofre på os selv i tid og penge for at få et godt liv – hvad synes vi at vi er værd som person? Alt hvad vi ofrer på os selv nu, høster vi jo senere i livet.
  Marianne


  • jun 8, 2011
   5:26 am

   sundforsjov

   Kære Marianne
   Det er altid en rigtig god ide at stresse kroppen af og komme helt ned og mærke sig selv igen 🙂 Ideelt set ville det være skønt at sende hele familien til en afstressende behandling inden ferien, men det er desværre ikke alle, som har tid eller mulighed for dette. Derfor holder jeg rigtig meget af disse små genveje, som kosttilskud kan give os 🙂
   KH Charlotte


 4. jun 8, 2011
  5:47 am

  Pauladesign

  Er sååå enig i det du sier og den probiotikaen er vel en av de beste på markedet. Jeg har tatt har tatt noe som heter ImmuFlex. Sikkert noe av det samme. Og bank i bordet, jeg har aldri blitt syk i utlandet:-) Ikke i Danmark engang 🙂


  • jun 8, 2011
   6:52 am

   sundforsjov

   Jeg kan mærke stor forskel på min mave, når jeg tager et tilskud af probiotika. Der bliver bare en helt anden ro i den! Da jeg i sin tid stod i helsekostbutik havde jeg også flere kunder som opnåede fantastiske virkninger på dette ene produkt alene 🙂


 5. jun 8, 2011
  10:19 am

  Janicke

  Tror jeg må skaffe denne 😀


 6. jun 9, 2011
  4:14 pm

  StressStories

  Har lige fundet din blog – så fin 🙂

  Må lige kommentere hvad angår probiotika. Jeg har en bioteknologisk uddannelse, og ved bl.a. rigtig meget om probiotika. Og derfor kan jeg fortælle, at NDS ikke er en af de bedre probiotikaer på markedet – den er nemlig ikke stamme-specifik!
  Hvis du skal have et optimalt probiotisk tilskud, skal du tage et der indeholder probiotiske stammer hvis effekt er dokumenteret i kliniske studier (altså studier på mennesker). Hvis ikke probiotikaen er stamme-specifik, betyder det i virkeligheden at de kan hælde en masse gejl i – probiotika på species niveau – som ingen dokumenteret effekt har. Og derfor vil din effekt ikke være ligeså god som hvis du køber et produkt der er dokumenteret til at have en effekt. En helbredsmæssig effekt knytter sig nemlig til den enkelte stamme, ikke til species. [Genus: Lactobacillus, Species: acidophilus, Stamme: LA-5] f.eks. Der findes mange forskellige stammer indenfor f.eks. Lactobacillus acidophilus familien, og det er således ikke dem alle der har en reel probiotisk effekt.

  Du siger bare til hvis du vil vide mere 🙂 I mellemtiden vil jeg læse mere på din blog…

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *