EmediateAd
Sund for Sjov

Hold styr på vandet

Vand er en vigtig del af vores sundhed og ikke mindst et sundt vægttabsforløb, men vand kan for mange være noget, som er svært at få drukket. Personligt kan jeg have perioder, hvor det går rigtig fint med at drikke vand, og så kan der være perioder, hvor jeg bare er rigtig dårlig til at gøre det.

En af de måder hvorpå jeg bedst motiverer mig selv til at drikke mere vand, er ved at have en dunk eller kande stående fremme på bordet. I går fandt jeg en smart dunk til drikkevand, da jeg var i Sundhedshuset.

Dunken hedder WaterTracker og er uden BPA (det hormonforstyrrende stof Bisphenol A). Den indeholder et lille filter og har desuden en smart tællefunktion, så du holde styr på, hvor mange liter vand du har drukket i løbet af dagen.

Hvad gør du for at motivere dig selv til at drikke vand?

Tilbage

12 kommentarer


 1. jun 16, 2011
  12:12 pm

  Jette Holm

  Sådan en vil jeg også have, for jeg er også en klovn til at få nok vand. kan du købe en med til mig?
  I øvrigt kan jeg fortælle at en af mine klienter, havde det omvendte problem. Hun drak alt for meget vnd og nærmest vander sine nyrer ud. Samtidig får hun INTET salt. Jeg har nu bedt hende nedsætte vandforbruget samt hælde lidt citronsaft i vandet. “Det er en god måde at holde på energien på.”

  Herfra skal lyde en skål i et stort glas vand.

  Kærlig hilsen
  Jette


 2. jun 16, 2011
  1:24 pm

  sundforsjov

  Det kan du tro.
  Jeg køber en med næste gang, jeg er i Sundhedshuset 🙂

  Det er faktisk ikke helt ualmindeligt, at nogle kvinder går helt i den anden boldgade og drikker uanede mængder af vand, fordi det er sundt. Lidt på samme som med frugten. På en almindelig dag plejer jeg at sige 1½-2 l vand og selvfølgelig mere, hvis aktiviteres niveauet stiger eller det er varmt. Tak for det gode tip med citron 🙂

  Kram Charlotte


 3. jun 16, 2011
  6:35 pm

  Jane

  Den er smart, Charlotte!

  Hmm.. hvad gør jeg? Jo, altså jeg starter dagen med et stort glas vand med lidt presset citron og ingefær. Det er, som om det lige stabliserer mig. Til morgenmaden tager jeg mig god tid og ender med at drikke en halv til en hel kande grøn the. Det er mit yndlingstidspunkt på dagen 🙂 På arbejdet har jeg to ½ liter vandflasker, som jeg skifter mellem, så jeg hele tiden har en på køl. Når jeg kommer hjem fra arbejde, drikker en del danskvand og efter aftensmaden et stort glas urtethe. Så jeg tror faktisk at jeg er udmærket dækket ind på vandfronten.

  Når jeg har virkelig travlt på arbejdet, glemmer jeg fuldstændigt at drikke og det mærkes med det samme. Min krop sender allemulige signaler, som allesammen forsvinder, hvis jeg drikker et stort glas vand (bare ærgerligt at jeg nogle gange HAR nået at forgribe mig på chokoladen først).

  🙂 Jane


  • jun 16, 2011
   6:53 pm

   sundforsjov

   Hvor er du bare sej Jane 🙂 Det er flot gået. Jeg må sige, at du er godt dækker ind!
   Det er en sjov ting med vand, for vandet er også med til at mindske min sukkertrang. Det lyder nu rigtig spændende med din lille morgen-shot. Den får jeg helt lyst til at prøve.
   Tusind tak for tippet 🙂
   KH Charlotte


 4. jun 17, 2011
  11:48 am

  Maria

  Jeg har selv så svært ved at huske det vand! Det går meget bedre med kaffen;))
  Jeg fylder en flaske med vand som står i køleskabet så det er dejligt koldt og så tager drikker jeg vandet af et vinglas. Ofte putter jeg også lidt citronsaft i for at give det lidt smag. Jeg kan også anbefale at drikke det varmt med citronsaft. Jeg har læst et sted at det er godt for fordøjelsen…?
  Rigtig god weekend, kære C
  Kærligst
  M


  • jun 19, 2011
   12:59 pm

   sundforsjov

   Åhh ja den kaffe, den kaffe. Den glemmer man sjovt nok ikke på samme måde!!
   Jeg kan godt li, at du drikker dit vand af et vinglas – lidt kongelig har man vel lov til at være 🙂 🙂

   Inden for det holistiske sundhedssystem ayurveda siger man, at man ikke bør ikke drikke for store mængder til måltiderne, fordi fordøjelsesilden mister sin kraft til at omdanne føden. Ofte glemmer vi også at tygge vores mad ordentligt, når vi drikker til maden, og det er med til at fremme en dårlig fordøjelse.
   Du har ret med hensyn til kogt vand med citron. Små slurke kogt varmt vand til maden hjælper på fordøjelsen, men sørg generelt for at drikke før eller efter et måltid og pas på med for meget isvand, da det gør det modsatte nemlig bremser fordøjelsen.

   Kærligst Chaarlotte


 5. jun 19, 2011
  10:46 pm

  Bjørn Larsen

  Jeg trodde danskerne mente at vand ikke er til at drikke, men at seile på:) hehe
  Jeg elsker vår norske Farris som er et naturlig mineralvand med kullsyre. er det ok ?
  http://www.farris.no/
  Jeg er en ganske stor mann på over 100 kg Jeg drikker nok 3 liter blå Farris om dagen i tillegg til noe kaffe.
  Hilsen Bjørn


  • jun 20, 2011
   6:51 am

   sundforsjov

   Kære Bjørn

   Jeg har hørt nogle danskere, som siger, at vand er noget fisk svømmer i! Farris svarer til det, vi kalder danskvand – vand med brus. Farris er helt klart et bedre alternativ end vand med sukkerholdig væske. Du skal dog være opmærksom på, at Farris indeholder kulsyre og at det kan være med til at skabe en ubalance i kroppens syre-base forhold – især når du også drikker kaffe.

   Mit bedste råd til dig er derfor, vælg et tidspunkt på dagen, hvor du vil nyde en Farris. Drik rent vand uden kulsyre, 1-2 kopper (ikke krus) kaffe og masser af urtethe som er basedannende.

   Kærlig hilsen
   Charlotte


 6. jun 20, 2011
  8:45 am

  Panama foundation

  Det er noget med at man skal drikke mellem 1 og 3 liter vand om dagen alt efter aktivitet og varmen i vejret og sadan..Men jeg har ogsa h rt at disse tal gennerelt drejer som om al vaeske sadan at te kaffe saftevand og maelk osv. Sa hvis man drikker 2 kopper kaffe og tre kopper gr n te og1.5 liter vand pa en dag hvilket umiddelbart ikke lyder usundt i mine rer sa har man drukker ALT for meget vaeske-….


  • jun 20, 2011
   12:51 pm

   sundforsjov

   Det kan man sige, det er bare vigtigt at man ikke bilder sig selv ind, at man kan drikke to liter kaffe og derved har fået dækket sit væskebehov, for den går ikke!!

   KH Charlotte


 7. jun 21, 2011
  3:36 pm

  Janicke

  Stilig flaske 😀 Jeg er nok litt for dårlig på å drikke vann når det er kaldt ute. Nå på sommeren og om det er varmt drikker jeg ganske mye. Farris og kaffe kan det bli litt for mye av i perioder.


  • jun 21, 2011
   9:23 pm

   sundforsjov

   Tak – er rigtig glad for den 🙂
   Jeg er også bedre til at drikke, når det er varmt ude, men jeg syntes heldigvis, at flasken her er en god reminder 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *