Det røde guld
I går kunne vi for første gang en høste en hel skål jordbær i haven. Ikke nok med at jordbær smager skønt, de er også fulde af C-vitamin.
En svensk undersøgelse fra et forskningscenter i Balsgård har vist, at jordbær indeholder 10 gange så mange antioxidanter som æbler, og er medvirkende til at bekæmpe det lede kolesterols (LDL) skader på blodårerne. Desuden har undersøgelsen vist, at jordbær indeholder en syre kaldet ellagsyre, som er kræfthæmmende og beskytter huden mod solens stråler. Det skulle ifølge undersøgelsen betyde, at vi får færre solrynker, hvis vi nyder de lækre jordbær i sommermånederne.
Hvis du ikke har jordbær i din egen have, så prioriter at købe dem fra et økologisk landbrug. Konventionelt dyrkede jordbær kan – også selvom de er dyrket i Danmark – indeholde masser af pesticidrester pga. deres bulede overflade. Sprøjteresterne kan være næsten umulige at vaske af, og derfor ryger de med indenbords, når du spiser dem, medmindre du vælger de økologiske.
Tilbage