EmediateAd
Sund for Sjov

Sukkernarkoman – er det dig?

Sukkernakoman – kan man blive det? Ja det kan man rent faktisk! Forskning viser nemlig, at sukker er langt mere vanedannende end kokain. I en yderst interessent undersøgelse fra Bordeaux Universitet (som du kan læse mere om her) viste det sig, at 94 % af de rotter, der fik valget mellem sukkervand og kokain, valgte vand med sukker!

I samme undersøgelse testede man også rotter, som var afhængige af kokain, og det viste sig, at disse rotter inden for relativ kort tid begyndte at foretrække sukkeret frem for kokain.

Tænk lige over det inden du bare læser videre; Rotter som var afhængige af kokain begyndte at foretrække sukker frem for kokain!

Det siger VIRKELIG noget om, hvor afhængige vi kan blive af sukker, og det siger mindst lige så meget om, hvorfor det ikke er nok at have en stærk viljestyrke for at komme ud af et højt sukkerforbrug og tabe sig.  

Måske tænker du, at det ikke berører dig, fordi du køber light produkter, men i morgen vil jeg fortælle dig, hvorfor du bør være mindst lige så opmærksom på dit valg af lightprodukter.

Tilbage

4 kommentarer


 1. jul 12, 2011
  6:15 am

  Jane

  Ååh, don’t mention the war… 🙂 Hvis ikke sukkernarkoman, så kan jeg i hvert fald indskrive mig i gruppen, som har en uforholdsmæssig heftig reaktion på sukker.


 2. jul 12, 2011
  8:19 am

  Charlotte Rasmussen

  Denne gruppe kan jeg sagtens tilskrive mig. Min mave reagerer ret så kraftigt med luft!! Får jeg noget som er for sødt, virker det kvalmende på mig.


 3. jul 12, 2011
  2:27 pm

  lovelyliller.com

  da burde man jo i teorien kuinne bli avhengig av fruktose – fruktsukker også?


  • jul 13, 2011
   8:29 am

   Charlotte Rasmussen

   Interessant spørgsmål – det kan jeg ikke give dig et klart svar på, men jeg vil undersøge det nærmere. Jeg vil dog mene, at fruktose er meget sundere for kroppen, da det nedbrydes langsommere og giver en mindre påvirkning af vores blodsukker- og insulinstigning.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *