EmediateAd
Sund for Sjov

Succes kræver Selvjustits

17 august , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Selvudvikling - Tags: , , , , ,

Sommerferie er forbundet med afslapning, og det skal det også være. Sommerferie handler om at slappe af og samle kræfter, så vi kan modstå et mørkt efterår med forkølelser og virus.  

Nogle af os har dog en tilbøjelighed til, ja endda for vane, at fortsætte afslapningen efter sommerferien, fordi vi gerne vil forlænge sommerferien og alle de dejlige stunder – bare liiiige lidt til. Her må jeg være helt ærligt og fortælle dig; er du på udkig efter et varigt vægttab, så vil denne adfærd styre dig direkte mod slankehelvede.

Vægt er ikke noget man kurrer ved at følge en kostplan. Følelser, tanker og vaner er nødvendige at bearbejde og håndtere for at slippe af med vægten, men du må også være indstillet på, at et succesfuldt vægttab er noget styreres med fokus og bevidsthed.

Du er kaptajnen på dit skib. Slipper du roret og overlader det hele til tilfældighederne, slipper du også chancerne for at ende på din Bounty ø!           

Det er dokumenteret, at mennesker som regelmæssigt holder selvjustits med deres vaner, adfærd og vægt har større succes med at holde deres vægttab.

For at skabe succes vil jeg derfor anbefale, at du finder eller køber en blok eller en lille bog, som du bruger til at skrive ALT det ned, du spiser og drikker i den kommende uge.

Er du frisk?

Tilbage

6 kommentarer


 1. aug 17, 2011
  10:32 am

  Fru Bred

  VElkommen tilbage søde Charlotte.

  Jeg har jo heldigvis været under dine vinger i lang tid nu og syntes ikke det er spor svært at komme tilbage igen efter ferien. Nok fordi jeg lever sundt hele tiden nu og mærker hvad mad gør ved mig. Så jeg syntes ikke jeg savner noget for jeg for alt det der gør mig sund og savner ikke de is og vin vi fik ekstra i ferien. For ved der er så meget andet godt til mig derude.

  Dejlig dag
  Knus


  • aug 17, 2011
   11:51 am

   Charlotte Rasmussen

   Kæreste Mette

   Tusind tak – hvor er det bare dejligt at høre, at du har holdt en dejligt ferie med lidt udskejelser og nu er tilbage på sporet igen 🙂
   Du fortjener nemlig alt det gode som yes – er lige derude. Bare grib efter det!

   Kram Charlotte


 2. aug 17, 2011
  11:52 am

  Janicke

  Kostholdet går bra siden jeg har spist lavkarbo nesten hele sommeren. Det er værre med løpingen, men kom i gang igjen i går 😀 Supert tips å notere alt ned og boken på bildet var veldig fin. Elsker skrivebøker!! klem


  • aug 17, 2011
   12:53 pm

   Charlotte Rasmussen

   Jeg vil også i gang med løb – bliver jo inspireret 😉
   Skønt med små bøger, og især når man må sætte ringe rundt om sine fremskridt:-)
   Krammer


 3. aug 19, 2011
  9:24 pm

  Thomas Carlsen

  Hej Charlotte
  Først vil jeg bare lige sige at jeg syntes din blog er fantastisk. Man kan mærke du brænder for det.
  Et alternativ til at skrive alt ned er at tage billeder af alt man spiser i løbet af dagen inden man putter det i munden. De fleste har kamera i telefonen og dermed ved hånden så godt som altid. Det gør at man lige når at tænke sig om en ekstra gang inden man spiser det. Hvis ens selvjustits trænger til lidt mere støtte, så meld ud til din omverden at du feks. den næste uge lover at uploade billeder af alt du spiser. De fleste har ikke lyst til at dele biledet af flødeskumskagen med ens nære venner for man at man kommer til at høre for det:-) Det at man skal tage billedet giver lige en det moment af fokus og tilstedeværelse, der gør at man kan nå at tage en bedre beslutning.


  • aug 21, 2011
   9:18 am

   sundforsjov

   Kære Thomas
   Tak for din ros – hvor er jeg glad for at min passion for at udbrede sundhed, livsglæde og vægttab kan mærkes 🙂
   Tak for dit forslag – det er et super godt forslag. Som du skriver, er det med til at skærpe fokus og tilstedeværelse. Jeg er også overbevist om, at det motiverer os til at dekorere tallerkenen pænene, og sende et signal til os selv om, at vi er værd at bruge tid og ressourcer på.

   Pøj pøj med dit vægttab – det er meget interessant at læse med i dit forløb 🙂
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *