EmediateAd
Sund for Sjov

Tag din iltmaske på – først!

06 september , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Gæstebloggere

I denne uge er Maria Cymborski fra bloggen Power Living og e-magasinet ”Uden Filter” gæsteblogger her på Sund for Sjov.

Positiv egoisme handler ikke om kun at have fokus på sig selv og være egotripper. Positiv egoisme handler i min optik om det modsatte. Nemlig at passe på sig selv først og fremmest. Du må være din egen bedste ven, for du kan nemlig ikke give noget til andre, som du ikke giver til dig selv. På den lange bane.  Præcis som de forklarer i en flyver, at du skal tage din ilt maske på, før du hjælper andre – ligeså gør det sig gældende på landjorden.

Det dræner os for energi, når vi lægger alt vores opmærksomhed over på andre menneskers behov. Vi lægger langsomt afstand til vores egen indre kerne og mister os selv. Kører vi på i for lang tid på denne måde, vil vi ikke længere kunne mærke os selv og vores egne behov. Og følelsen af tomhed og at livet køre af sted med os opstår.

Et af de første tegn på, at du har glemt dine egne behov er, når du brokker dig over din hverdag og over dit liv. Når du begynder at synes, at alle kræver noget af dig og ingen tager hensyn til dig. Så er det tid til at stoppe op og gøre status over dit liv. Jeg snakker ikke om de ting, som vi ikke synes er sjove, men som vi skal, som for eksempel at rydde op og handle ind. Men om alle de opgaver, som vi mere eller mindre bevidst pålægger os selv for at kunne fastholde et selvbillede af, hvem vi gerne vil være, men som ikke længere giver hos glæde og ro i hverdagen, som vi ønsker os.

3 gode spørgsmål at stille dig selv:

 1. Er du der hvor du gerne vil være på alle områder i dit liv lige nu? Hvis Nej; mærk efter hvor der skal justeres og forbedres, så du får det, som du gerne vil have det. Hvis Ja; giv dig selv et klap på skulderen. Anerkend dig selv for at passe godt på dig selv.      
 2. Noter ned i 2 uger hvad der gør dig glad, og hver gang du mærker et behov. Efter ca. 2 uger vil du kunne se et mønster i, hvad der gør dig glad og hvilke behov du har. Nu er det tid til at tage ansvar for dit eget liv og se på, hvordan du kan få dækket dine behov i hverdagen.
 3. Drop den dårlige samvittighed – den kommer aldrig til at gøre dig noget godt. Find ud af hvad der giver dig glæde og energi, og gør det. Hverken du eller din familie bliver glade af en mor der render rundt med en sur mund, fordi du synes, at du” burde” gøre mere end din energi og lyst rækker til.

Drop alle de krav der bliver stillet til den moderne kvinde om, at være elskerinde, superwoman, karrierekvinde med stort K og mor der står parat med friske nybagte boller og beslut dig for at gøre det, der gør dig glad. Det vil smitte af på resten af familien og dem omkring dig.

Tilbage

9 kommentarer


 1. sep 6, 2011
  9:09 am

  Janicke

  Der fikk jeg noe å tenke på…


 2. sep 6, 2011
  9:26 am

  sundforsjov

  Dejligt med en øjenåbner – jeg kan især godt lidt punkt nr. 2 🙂


 3. sep 6, 2011
  4:52 pm

  Bjørn Larsen

  Interessant lesning. Jeg laget en link til deg fra Naturalnordic.com/diet.


  • sep 6, 2011
   6:39 pm

   sundforsjov

   Tusind tak – dejligt du blev inspireret 🙂


 4. sep 6, 2011
  4:54 pm

  charlotte hoffmann

  Dejligt med noget så konkret som en iltmaske. Den er jo også dobbelt, fordi man behøver ilt blot for at leve. Jeg så desuden programmet i går aftes på DR 2 om pessimisterne. De fik lignende opgaver og skulle finde positive ting at sige om sig selv. Jeg kan mærke, at jeg har brug for at se fremad. TAK


  • sep 6, 2011
   6:41 pm

   sundforsjov

   Kære Charlotte
   Hvor er det dejligt at høre. Det er ikke kun i flyveren, at vi skal huske at give os selv iltmaske på først, det gælder også hernede på jorden. Hoved op – du fortjener et liv i lys og glæde 🙂
   KH Charlotte


 5. sep 6, 2011
  6:30 pm

  lovelyliller.com

  Hell yeah! kjempeflott innlegg ALLE burde lese, særlig kvinner!


  • sep 6, 2011
   6:42 pm

   sundforsjov

   Kæmpe ros til Maria – dejlige, konkrete råd 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *