EmediateAd
Sund for Sjov

Tag styringen tilbage i dit liv

07 september , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Gæstebloggere

I denne uge er Maria Cymborski fra bloggen Power Living og e-magasinet ”Uden Filter” gæsteblogger her på Sund for Sjov.

Hvis du sidder og føler dig fanget i hverdagen og drømmer om en skønne dag ….. så vil du helt bestem – gøre noget – være noget – helt andet.  Bare ikke lige nu. Spørgsmålet er bare om denne skønne dag nogensinde kommer. For at få tid til det vi drømmer om, skal vi tage os tiden for der kommer desværre ikke nogen og forærer os mere tid.

Det at bruge tid som argument for ikke at gøre mere af det du drømmer om, holder ikke i længden. Nu taler jeg ikke om de (korte) perioder, hvor vi har travlt med jobbet eller arrangementer i familien. For undskyldninger findes der nok af og mon ikke du vil kunne finde tiden, hvis det afhang af din overlevelse?

Motivationen til at ændre vores liv kommer, når vi har fået mere end nok. Denne motivation kommer af frustration over at vores hverdag og liv ikke lever op til de drømme, vi har for os selv og vores liv. For eksempel hvis vi gerne vil tabe os, være mere til stede i nuet eller tage os bedre af os selv.

Mange lover, at vi kan ændre vores krop, vores parforhold, få indre ro og fred og meget mere på bare at holde fokus i 3 minutter hver dag. Jeg holder på mindst 60 dage, hvis det er en ændring, du gerne vil have skal vare ved end blot de 3 uger, den første motivation er til stede. Nogen gange hænder det, at vi spænder ben for os selv, fordi vi er bange for at leve op til vores egne og andres forventninger til os. Er det tilfældet for dig, så spørg dig selv, hvad du er bange for der vil ske, når du får det liv, du drømmer om?  

Tag kontrollen tilbage:

 • Tag ansvar for at dit liv
 • Sæt grænser for dig selv og andre. Mærk efter i dig selv, om du ligger under for: ingen og alle, burde og skal. Det giver mere energi og overskud, når det er noget du lyst til og gerne vil.
 • Alt kræver øvelse. Jo længere tid du har mistet kontrollen i dit liv – jo mere omsorg og tålmodighed skal du give dig selv. Det er knap så let at ændre en indgroet vane, du har haft i mange i år, i løbet af bare 2 uger. Begynd at give dig selv opmærksomhed – præcis som du giver alt andet i dit liv opmærksomhed.
 • Stop med at sammenligne dig med andre. Er der noget jeg har lært af filosofien bag yoga – så er det ikke at sammenligne mig med andre. Du skal lytte til dig selv og komme tilbage i kroppen, mærke efter og begynde at stole på, at du gør det bedste, du kan for dig selv. 
Tilbage

2 kommentarer


 1. sep 7, 2011
  7:25 am

  Janicke

  Det med å sammenligne seg med andre er kanskje det vanskeligste å slutte med! Gode punkter som er verdt å jobbe med 😀


 2. sep 7, 2011
  8:34 am

  sundforsjov

  Jeg tror, det er en udfordring og øvelse, som vi vil støde på hele livet, men jo mere vi arbejder med den, jo bedre bliver vi til at takle og løse dem 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *