EmediateAd
Sund for Sjov

Bring verden hjem til dig selv

09 september , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Gæstebloggere

I denne uge er Maria Cymborski fra bloggen Power Living og e-magasinet ”Uden Filter” gæsteblogger her på Sund for Sjov.

Det moderne menneske bliver bombarderet med information, vi er online 24/7 og flere og flere lider af stress der kan ende med sygemelding for en periode. Multitaskning er en evne mange af os er rigtig gode til. Verden er blevet en stor legeplads, men det er også en motorvej, hvor alting går stærkt, så det der er smart i dag, er yt i morgen. 

Ønsket om mere nærvær kommer, når vi føler, at vores liv glider forbi os uden, at vi tager rigtig del i det. Fordi vi allerede er i gang med de næste store mål, at vi glemmer at nyde det, vi har lige nu. Bring verden hjem til dig selv i stedet for at have travlt med, hvad der sker ude i verden. Med det mener jeg, at i stedet for at have travlt med, hvad der sker i næste time, i næste uge skal vi prøve at have fokus på det, der sker lige nu. Læg mærke til det du omgiver dig med og dine omgivelser.

For at være til stede i nuet kræver det, at du vælger at være til stede. Se det at være til stede i nuet som en mulighed, du giver dig selv til at mærke efter, hvordan du har det lige nu og her.

En øvelse til at blive bedre til at være i nuet:

Tag en rosin. Giv dig god tid til at studere farven, formen, lugte til den, mærke hvordan den føles at have i hånden. Tag den nu i munden og spis den ganske langsomt – som det er første gang, du smager en rosin. Læg mærke til smagen, konsistensen, tyg den nu langsomt. Tag dig så god tid, som overhovedet muligt.

Et godt sted at starte, når vi gerne vil være bedre til at være til stede i nuet, er hver gang vi holder for rødt lys at trække vejret helt ned forbi navlen og pust ud. Det kræver øvelse at være til stede i nuet, start med små skridt. For eksempel at slukke mobilen, når du sammen med dine børn, tage en anden rute på vej til arbejde, sluk radioen når du spiser. Fyld din dag med glæde og nydelse som giver dig det, du søger hos andre. Vær din egen solstråle, der selv fylder dit liv op med glæde, ro og opmærksomhed.

 Til sidst…… I dag er sidste dag som gæsteblogger her på bloggen Sund for Sjov. Det har været en stor fornøjelse for min side. Jeg håber, du er blevet inspireret til at tage styringen tilbage i dit liv og lytte til dig selv. Jeg vil gerne sige tusind tak til Charlotte for invitationen og tak for lån af den altid inspirerende blog.

Har du brug for rådgivning til at vinde styringen tilbage i dit liv eller trænger dit liv til et servicetjek, er du velkommen til at ringe til mig på 602 497 39 eller skrive til mig på mariacymborski@gmail.com. Du er også meget velkommen til at læse med på min blog Powerful Living på webadressen www.cymborskicoaching.dk

Tilbage

2 kommentarer


 1. sep 14, 2011
  12:04 pm

  Lise

  Rigtigt fint indlæg – vi har vist alle brug for at sanse nuet mere og sætte farten ned. Vi lavede rosineksperimentet for et stykke tid siden hele familien og fandt ud af, at man også kunne lytte til en rosin. Det så vildt sjovt ud med 4 mennsker der sad og nulrede/lyttede til rosiner ;O)

  /Lise


 2. sep 14, 2011
  8:07 pm

  Charlotte Rasmussen

  Kære Lise
  Ej nu kommer jeg sgu til at grine 🙂 🙂
  Tænk at man kan lytte til en rosin. Jeg gad godt have været en flue på væggen 🙂 Det må du lige fortælle noget mere om!
  KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *