EmediateAd
Sund for Sjov

Haven bugner af skønne vitaminer i disse dage

12 september , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Kost, krop og kosttilskud - Tags: , , , , ,

Selvom efteråret er kommet og aftenerne er begyndt at blive alt for kort, så er det noget helt særligt over denne tid. Haven er fyldt med vitaminer fra friske bær og frugt, og jeg elsker at gå en tur i haven og smage løs på al overfloden. Den manglende sol er dog gået lidt ud over smagen, men det skal ikke afholde mig fra at samle ind til vinteren. I sidste uge begyndte jeg på at plukke æbler.

Æbler indeholder A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, Fibre og Pektiner. På Netdoktoren kan man læse, at frugt og bær fra temperede lande som æbler, pærer og appelsiner ikke påvirker blodsukkeret nær så kraftigt som eksempelvis ananas, mango og papaya der kommer fra eksotiske lande, og giver en større blodsukkerstigning.

Jeg har læst et sted, at æbler kun egner sig til at fryse ned, når de har været kogt, men jeg har alligevel besluttet mig at gøre et forsøg, for det tager så laaaang til at skrælle alle de æbler og koge dem først (og jeg syntes også, at det er synd og skam at skrælle alle vitaminerne af). Jeg har derfor skåret en masse æbler i skiver og puttet dem i fryseren, så de er lige til at tage op til smoothie, en sund kage og ikke mindst æbleflæsk til jul.

Jeg har æbler på hjernen, så jeg har tænkt mig, at denne uge kommer til at stå i æblernes tegn.

Tilbage

6 kommentarer


 1. sep 12, 2011
  11:22 am

  Torunn

  Hej Charlotte,
  Vi har gennem mange år frosset skårne æbler til senere brug. En af de største fordele er, at æblerne får en sødere smag når du anvendes til grød, bagning m.m. Faktisk kan de bruges som naturligt sødemiddel i en hvilken som helst ret.
  Til æblegrøden kan sukkeret undværes helt 🙂


 2. sep 12, 2011
  1:06 pm

  Charlotte Rasmussen

  Kære Torunn
  Tusind, tusind tak fordi du deler din erfaring. Hvor er det skønt at høre, og fantastisk at de frosne æbler endda kan bruges som et naturligt sødemiddel! Det glæder jeg mig virklig til at prøve 🙂
  Kærlig hilsen Charlotte


 3. sep 12, 2011
  1:33 pm

  lovelyliller.com

  åååå så himmelsk ut. du MÅ prøve min æplepai! 😀

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *