EmediateAd
Sund for Sjov

Sund mad behøver ikke tage laaang til at tilberede

13 september , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter - Tags: , , , ,

I sidste uge var der forældremøde i Theas klasse, og jeg havde lovet at tage kage med. Jeg var selvfølgelig praktisk og tænkte, at jeg ville udnytte alle de æbler, som vi havde i haven, så jeg ville tage en gammeldages æblekage med.

Jeg kunne ikke helt overskue alle de æbler, som jeg skulle skrælle, så i en presset stund blev jeg kreativ. Jeg købte mig en æbledeler, delte æblerne og kom dem i en gryde uden at skrælle dem sammen med vand. Æblerne kogte og da de var godt møre, tog jeg min stavblender og blendede det hele til en tyk grød, og der var ikke spor af skræller tilbage 🙂

Se det er noget, jeg elsker! Sund mad, som er hurtig og nem at tilberede. Det er ikke sidste gang, jeg laver æblegrød på denne måde.

Jeg kogte desuden en kagecreme:

 • ½ l sojamælk
 • 4 æg
 • 3 spsk. majsmel
 • 1 tsk. ren vanilje
 • Cremen blev smagt til med økologisk rørsukker (kan erstattes med sukrin og stevia i en ”lettere” udgave)

Dertil ristede jeg havregryn på en pande sammen med smør og rørsukker, og så skulle kagen ellers ligges sammen. Tiden endte alligevel med at rende fra mig, så jeg fik kun taget et billede af ingredienserne, og ikke af den færdige kage, som blev pyntet med flødeskum og brombærsyltetøj.

Du kan se fremgangsmåden og en sundere udgave af samme kage ved at klikke lige her.

Tilbage

4 kommentarer


 1. sep 13, 2011
  10:31 am

  Janicke

  nam nam 😀 Jeg heller orker ikke å skrelle epler. I fjor høst laget jeg tilslørte bondepiker som vi kaller det i Norge. http://sunnfamilie.net/2010/09/05/tilsl%C3%B8rte-gardspiker/


 2. sep 13, 2011
  10:48 am

  Charlotte Rasmussen

  Sikke et dejligt navn 🙂 Og hvor er den flot anrettet – det lyder rigig lækkert med mandlerne 🙂


 3. sep 13, 2011
  11:22 am

  lovelyliller.com

  Mmmmm.. elsker slike “tilslørte bondepiker”. 🙂 har du prøv æplepaien?


  • sep 13, 2011
   12:37 pm

   Charlotte Rasmussen

   Ikke endnu – helsen var løbet tør for pecan nødder i går 🙁

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *