EmediateAd
Sund for Sjov

Du er, hvad du spiser – men ikke uden en sund fordøjelse!

Vi mennesker spiser for at kunne fungere, føle os vitale og fulde af energi, MEN lige meget hvor sundt vi spiser, så kan vi ikke optage næring fra vores mad og opnå alle fordelene ved denne men mindre en væsentlig forudsætning er i balance – vores mave og tarmsystem og fordøjelse.  

Vores mad bør som udgangspunkt ikke være i mave-tarmsystemet i mere end 20-24 timer. Sker det, begynder vores mad at gære og gå i forrådnelse. Mange oplever dette som luft i maven og mavekneb.  

Når maden ligger længere tid i vores system, begynder den at irritere vores tarmvægge, og står det på over længere tid, kan der udvikles det, man kalder for en ”leaky-gut” eller en utæt tarm.

En utæt tarm er en fordøjelsesmæssig tilstand som kan forårsages af ;

 • Stress
 • Overforbrug af medicin
 • Overforbrug af kaffe, sukker og raffinerede melprodukter
 • Forarbejdede fødevarer og fødevarer med tilsætningsstoffer  
 • Mad som ikke er tygget grundigt nok

Når tarmen bliver utæt kan ufordøjede, eller delvist fordøjede, fødevarepartikler slippe ud gennem tarmvæggen og få immunforsvaret til at overreagere. En utæt tarm kan på den måde skabe grobund for en forsinket fødevareallergi eller fødevareintolerance.

Hvad det har med overspisning og overvægt at gøre, fortæller jeg om i morgen.

Tilbage

4 kommentarer


 1. sep 21, 2011
  1:51 pm

  lovelyliller.com

  interessant lesning. jeg tror min mat er i systemet mitt mer enn 24 timer.


 2. sep 21, 2011
  2:01 pm

  sundforsjov

  Der er rigtig mange som går rundt med en dårlig fordøjelse uden at være klar over det, og for mange er det også blevet “normalt” at være oppustet og have luft i maven 🙁


 3. sep 22, 2011
  7:03 am

  Helle

  Såfremt man antager, man ikke har tilstrækkelig god fordøjelse, hvad gør man så for at opnå dette? Kan naturmidlet “Husk” være en løsning herpå?


  • sep 22, 2011
   8:57 am

   sundforsjov

   HUSK som kosttilskud kan være et fint supplement til at sætte gang i en træg tarm, men det er efter min mening ikke nok til at komme hele vejen rundt om problematikken. Her vil jeg anbefale dig, at du får renset gamle rester af affaldsstoffer ud, får genopbygget din tarm og supplerer med noget god probiotika.
   Det skal selvfølgelig være med kosttilskud, som passer specifikt til dine behov, så det vil være en god ide at du bliver testet, hvilket blandt andet ske via en surrogattest. Det kan du læse mere om lige her:
   http://www.charlotterasmussen.com/kost-a-ernaering/fodevareintolerance

   Kærlig hilsen
   Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *