EmediateAd
Sund for Sjov

Findes der én anvisning til alle mennesker? Nej – DU er noget ganske SPECIELT!

Jeg har modtaget en række spørgsmål, hvor jeg er blevet spurgt om forskellige kosttilskud og deres virkning i forhold til den fordøjelsesproblematik, jeg har sat fokus på i ugens løb. Hvis du er interesseret i det, vil jeg gerne blogge om nogle forskellige kosttilskud, som kan have en gavnlig indvirkning på fordøjelsen?

Det skal dog understreges, at vi alle er forskellige individer, og at vi derfor også reagerer forskelligt for diverse fødevarer og forskellige kosttilskud. Eksempelvis kan en klient, som får foretaget en fødevareintolerancetest have en glutenintolerance, reagere på gluten og en række andre fødevarer som eksempelvis broccoli, kylling og konserveringsmidlet sodium benzoate. En anden klient kan have en intolerance overfor mandler, marietidsel og boghvede. Jeg vil vejlede begge klienter til at udelukke de fødevarer, som de reagerer på i en kortere eller længere periode, men det vil være forskelligt, hvilke kosttilskud jeg anbefaler dem til at genoprette ubalancen med i deres mave-tarm-system, fordi de hver især har brug for forskellige tilskud alt afhængig af, hvor årsagen til deres ubalance er opstået.

Endelig vil jeg gøre opmærksom på, at en fødevareallergi er for livet, mens en fødevareintolerance ofte har en relation til en ubalance i mave-tarm-systemet. Ved forsinkede allergier eller intolerancer oplever mange derfor, at de ved at udelukke de fødevarer som de reagerer på, i en periode, og samtidig supplerer med tilskud understøtter mave-tarm-systemet, igen kan spiser mange af de fødeemner, som de før reagerede på, uden at få symptomer som træthed, irritabilitet, oppustethed, væskeophobninger mm.

Overvejer du at blive testet for fødevareintolerance, eller er du bare nysgerrig for at læse mere, så kan du gøre det ved at klikke her

Rigtig god weekend 🙂

Tilbage

12 kommentarer


 1. sep 23, 2011
  8:43 am

  Jane

  Hej Charlotte. Jeg vil rigtig gerne læse om forskellige kosttilskud, der understøtter god fordøjelse. Jeg mærker helt tydeligt hvor stor forskel det gør på mit velbefindende at maven fungerer som den skal. Det rangerer faktisk lige så højt på listen som stabilt blodsukker 🙂


  • sep 24, 2011
   8:05 am

   sundforsjov

   Kære Jane
   Det sætter vi bare fokus på 🙂
   Åh ja en god fordøjelse er alfa omega – det er så svært for ikke at sige umuligt at være glad, have overskud og fjolle rundt, hvis maven slår knuder og er fuld af luft!!


 2. sep 23, 2011
  8:47 am

  Jane

  Og giver du egentlig dine piger probiotika og hvis ja, i hvilken form?

  🙂


  • sep 24, 2011
   8:09 am

   sundforsjov

   Ja jeg giver begge mine piger probiotika. 70-80 % af vores immunforsvar sidder i vores mave-tarm system. Samtidig er en god fordøjelse fundamentet for, at vi kan optage alle de næringsstoffer som vi tilfører kroppen via kost og tilskud. Så ja – bestemt 🙂
   Personligt er jeg rigtig glad for NDS serien fra Engholmgruppen, og til mine piger bruger jeg NDS Panda. I øjeblikket veksler jeg lidt mellem NDS Panda (som er i pulverform) og BioGaia fra Pharmanord, som er en probiotisk tyggetablet med lemon-smag.
   KH Charlotte


 3. sep 23, 2011
  11:31 am

  lovelyliller.com

  alle er unike ja. skulle ønske legene også visste det. de bryr seg mest om “normalverdier”,men de tenker ikke på at det som kan være normalt for en kan være unormalt for en annen kropp


  • sep 24, 2011
   8:02 am

   sundforsjov

   Det må jeg desværre give dig ret i langt hen af vejen. Heldigvis hører jeg flere små historier rundt omkring fra personer, som har mødt en læge, som også er åben for at vi selv tager ansvar for vores liv, lytter til vores krop og bruger alternative løsninger. Og det er min drøm – at vi kan bruge det bedste fra begge verdener 🙂


 4. sep 24, 2011
  12:02 pm

  Janicke

  Magen er viktig 😀 Så flott du setter fokus på det Charlotte! Ha en super duper weekend. klem


  • sep 25, 2011
   5:42 pm

   sundforsjov

   Tusind tak – og mange gange i lige måde 🙂 Kram C


 5. okt 2, 2011
  9:37 pm

  Jeanne

  Hej Charlotte

  Det står en fødevareintolerance test koster 500kr, kan den godt stå alene? Hvad er det man får råd til i de to timers kostvejledning, hvordan man kommer af med intolerancen eller?

  /Jeanne


  • okt 3, 2011
   8:39 am

   sundforsjov

   Kære Jeanne
   I en enestående fødevareintolerancetest sender du mig en hårtot, som jeg bruger til at teste dig for fødevarer, og herefter får du en skriftlig tilbagemelding på hvilke fødevarer du bør udelukke, i hvor lang tid samt hvilke kosttilskud der vil være gavnlige for at balancere dit mave-tarmsystem.
   I kostvejledningen tager vi udgangspunkt i fødevareintolerancetesten og taler udfra den om, hvordan du kan sammensætte din mad – men henblik på balance i kroppen og evt. vægttab, hvis der er behov for dette. Herunder taler vi om, hvordan kroppen påvirkes af hurtige og langsomme kulhydrater, protein og fedt – både cellefedt og dellefedt og ikke mindst tilsætningsstoffer. Dette kan foregå 1:1 eller via Skype.
   Har du spørgsmål til dette, må du endelig ringe eller skrive.
   Kærlig hilsen
   Charlotte


 6. nov 12, 2011
  10:14 pm

  Rie

  Hej

  Kan man virkelig teste fødevareintolerancer udfra en hårtot – det har jeg aldrig hørt før – jeg har altid kun fået tjekket via blodprøve. Fødevareintolerancer bliver ved med at være et stort problem for mig, hvilket er hårdt.


  • nov 13, 2011
   4:38 pm

   sundforsjov

   Kære Rie
   Ja det kan du:-) Der er energi i alt, og din energi sidder også i dit hår, hvilket gør det muligt at teste dig for fødeintolerance ved hjælp af en hårtot.
   Har du levet efter en eliminationskost dvs. hvor du har udelukket de fødevarer, som du reagerer på? Og har du samtidig haft fokus på at genopbygge din krop og ubalancen i mave-tarmsystemet ved hjælp af ekstra tilskud?
   Kærlig hilsen
   Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *