Kras tomatsuppe med knuste kikærter
Måske har du, som mig, et drivhus med tomater, der trænger til at blive spist – og hvis ikke, så kan jeg varmt anbefale denne suppe alligevel. For et stykke tid siden modtog jeg denne opskrift i et nyhedsbrev fra Naturli. Suppen er nu prøvesmagt, og jeg syntes, den var så god, at jeg gerne vil dele den med dig:
- 200 g kogte kikærter
- 2 løg
- 2 spsk. tomatpure
- 2-3 fed hvidløg
- Masser af solmodne tomater (jeg bruge alle de tomater, vi havde)
- 1 spsk. kokosolie
- chili, salt og peber
- 2 dl. sojamælk/fløde
- 1 tsk. grøntsageboullion – gerne Herbamare
Jeg har ændret lidt i opskriften, da jeg ikke havde alle ingredienserne, men du kan se den originale opskrift her;
Suppen blev spist sammen med små squashpandekager – dem får du opskriften på en anden dag.
Vidste du… i øvrigt, at tomater er en af de bedste kilder til det immunstyrkende stof lycopen, som indeholder C-vitamin, E-vitamin og beskytter mod blodpropper og kræft?
Tilbage