EmediateAd
Sund for Sjov

Kras tomatsuppe med knuste kikærter

28 september , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter - Tags: , , , , ,

Måske har du, som mig, et drivhus med tomater, der trænger til at blive spist – og hvis ikke, så kan jeg varmt anbefale denne suppe alligevel. For et stykke tid siden modtog jeg denne opskrift i et nyhedsbrev fra Naturli. Suppen er nu prøvesmagt, og jeg syntes, den var så god, at jeg gerne vil dele den med dig:   

  • 200 g kogte kikærter
  • 2 løg
  • 2 spsk. tomatpure
  • 2-3 fed hvidløg
  • Masser af solmodne tomater (jeg bruge alle de tomater, vi havde) 
  • 1 spsk. kokosolie
  • chili, salt og peber
  • 2 dl. sojamælk/fløde
  • 1 tsk. grøntsageboullion – gerne Herbamare  

Jeg har ændret lidt i opskriften, da jeg ikke havde alle ingredienserne, men du kan se den originale opskrift her;

Suppen blev spist sammen med små squashpandekager – dem får du opskriften på en anden dag.

Vidste du… i øvrigt, at tomater er en af de bedste kilder til det immunstyrkende stof lycopen, som indeholder C-vitamin, E-vitamin og beskytter mod blodpropper og kræft?

Tilbage

4 kommentarer


  1. sep 28, 2011
    12:59 pm

    Janicke

    mmmmmmmmm elsker tomatsuppe 😀 Den så super god ut, og det er jo ganske enkelt å lage selv!!!


  2. sep 28, 2011
    1:35 pm

    sundforsjov

    Meget enkel og meget velsmagende – den kan varmt anbefales 🙂


  3. sep 10, 2014
    10:26 am

    Marlene

    Kære Charlotte

    Hvorfor bruger du kokosolie i flere af dine opskrifter. Er det noget med smagen eller er det noget med sundheden (og det at tabe sig). Kan man bruge olivenolie i stedet – altså ja det kan man jo nok, men så effekten er den samme? Kh Marlene


    • sep 10, 2014
      10:59 am

      sundforsjov

      Kære Marlene.
      Det gør jeg, fordi kokosolie er mere varmestabilt og dermed tåler højere opvarmning, når vi laver mad uden at vi ødelægger de gode egenskaber i olierne og fedtstofferne. Hvis en olie får for meget varme kan vi nedbryde den og ødelægge alle de gode og sundhedsfremmende egenskaber, derfor er det vigtigt at vælge og behandle fedtstoffer med omtanke ellers kan de nemlig ikke være med til at give mæthed og øge forbrændingen 😉 Bruger du olivenolie så vælg en koldpresset olie, gerne økologisk og i mørk flaske. Men varm ikke olivenoliven op over 160 grader. Så er du på den sikre side. Dog bevarer du flest af de gode egenskaber ved at spise den kold som dressing over din salat 🙂
      Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *