EmediateAd
Sund for Sjov

Universet har sendt mig en udfordring – en ordentlig en af slagsen!

Det er min overbevisning, at udfordringer og forhindringer ikke opstår for at gøre livet svært for os eller straffe os. Udfordringer opstår, når det er tid til at give slip og bevæge sig videre i en ny retning – nogle gange kan det dog være svært at se gaven i den udfordring, som møder os!  

Onsdag i sidste uge fik min mand en blodprop i højre side af hjernen. Har du læst med på bloggen over længere tid, så husker du måske, at han for 1½ år siden fik en tredobbelt by-pass-operation. Efter operationen fik vi at vide, at han var så god som ny, og at vi ikke skulle bekymre os.

Jeg tror på, at ”gaven” i denne udfordring var, at min mand begyndte at acceptere sin sukkersyge og for alvor begyndte at tage hånd om den 100 % (jeg kan fortælle dig, at vi har haft diskussioner om kost og blodsukker, fordi jeg arbejder med helse, livsstil og vægttab, men det er ikke altid sagen at høre ordene fra konen!).

Kort fortalt er min mand sluppet meget billigt. Han har mistet følesansen i venstre side, men kan stadig gå og tale. Det er vi utrolig taknemlige for.

Men lad mig nu vende tilbage til begyndelsen – hvor er det, at Universet vil sende os hen lige nu i denne stund? Måske i en helt ny retning. Lægerne har meldt ud, at risikoen for en operation er for stor, da den ene halspulsåre er lukket helt til, og hvad gør man så?

Jeg føler, at vi står ved et T-kryds. Vi kan vælge, om vi vil dreje til venstre og acceptere, at den eneste behandling er blodfortyndende medicin og hvile i en måned. Vi kan også vælge at dreje til højre og prøve noget, som vi aldrig har prøvet før – et lægeligt alternativ og en såkaldt EDTA behandling hos Claus Hancke.

Jeg har følt mig som et offer i alt for mange år af mit liv, og dét at skulle acceptere, at vi ikke kan gøre mere, ville få mig til at falde tilbage i den gamle rolle. Det nægter jeg!

Måske skal jeg/vi gennemgå dette her for at blive mere ydmyge og sande, hvor stor vores egen selvhelbredende egenskaber i virkeligheden er. Jeg ved det ikke, men når jeg finder svaret, så hører du det.  

Hvorfor fortæller jeg så alt det her? Det gør jeg, fordi min familie hver dag lever med de følgevirkninger, som er karakteristiske for overvægt, og fordi jeg brænder for at hjælpe andre til at styre uden om dette.

Derfor er min bøn til dig i dag; brug 1 minut – bare 1 lille minut – på at lukke øjnene og mærke efter, om du lever et liv i glæde og balance, eller et liv som styrer dig mod fordøjelsesbesvær, diabetes type II, hjertekarsygdomme og/eller andre livsstilsrelaterede sygdomme?

Mærk efter og tag en beslutning – før Universet tager den for dig!

Tilbage

22 kommentarer


 1. okt 3, 2011
  7:56 am

  Kisser

  Kære Charlotte og “hendes mand”,
  Det gør mig ondt at høre, at I, som familie, så også skulle have DEN forskrækkelse.
  – Kære Mand, Jeg beder dig lytte til din krops advarsler. Og vær rar at lytte til din kone, for hun er her KLOGERE end dig på, hvad du kan gøre. Charlotte hjalp også mig – og gør det stadig…. Måske du har set, eller kan få lov at se, de blogindlæg jeg havde på Jette Holms blog – om ikke andet så til inspiration….. Det er på tide, at du tager ANSVAR for DIG – Du har jo også ansvar for familien. I fly får du instruktion om at redde dig selv først, så du kan hjælpe med at redde andre! –
  Jeg ønsker ALT det bedste for jer for jer alle fire.

  <3 ligt
  Kisser


  • okt 3, 2011
   8:42 am

   sundforsjov

   Kære Kisser
   Tusind tak for din kærlige opsang og gode råd 🙂 Jeg vil anbefale min mand at læse dine blogindlæg, som forhåbentlig kan give inspiration, håb og fornyet energi. Tak.
   Kærligst Charlotte


 2. okt 3, 2011
  10:02 am

  Jane

  Kære Charlotte – puh, hvor får jeg kuldegysninger af at læse dit indlæg i dag. Hvor er du stærk, og hvor er det sejt gået af dig, at du under så meget pres ikke falder for fristelsen til at ryge tilbage i den gamle, trygge offerrolle.

  Kærlige og helbredende tanker til hele din familie. Jeg håber virkelig det bedste for jer.

  Kh. Jane


  • okt 3, 2011
   2:24 pm

   sundforsjov

   Kære Jane

   Du kan tro, at jeg mærker alle mine gamle mønstre i denne tid – det er der ingen tvivl om! Men jeg ved jo også, at det at gå tilbage og pakke mine følelser ind i mad og søvn under dynen ikke er vejen til lykken.
   Livet går videre – og det skal vi kæmpe for.

   Tusind tak for alle dine kærlige og helbredende tanker 🙂
   Kram Charlotte


 3. okt 3, 2011
  11:44 am

  Lise

  Meget stærkt indlæg Charlotte – Jeg håber på det bedste for jer!

  /Lise


  • okt 3, 2011
   2:22 pm

   sundforsjov

   Kære Lise

   Mange tak for de søde ord 🙂

   Kærlig hilsen
   Charlotte


 4. okt 3, 2011
  12:51 pm

  lovelyliller.com

  man får aldri utfordringer man ikke kan klare. dette går bra!!!! masse kjærlighet og mot sendes fra mitt hjerte til ditt :*


  • okt 3, 2011
   2:21 pm

   sundforsjov

   Hvor er du sød – tusind, tusind tak 🙂
   Jeg har godt hørt, at vi ikke får tildelt flere udfordringer, end vi kan klare. Nogle gange kan jeg dog godt blive bange for, hvor stor min styrke er!!
   Et er sikkert – med al den kærlighed jeg og min familie bliver sendt – så bliver vi fulde af styrke :-*


 5. okt 3, 2011
  2:34 pm

  Jannicke

  Puha, det sætter virkelig livet i perspektiv – super flot skrevet og tankevækkende. Har delt linket fordi vi alle har brug for at stoppe op engang imellem og tænke os godt og grundigt om.
  Held og lykke med det hele til jer alle 4:-)
  Kh Jannicke


  • okt 3, 2011
   6:29 pm

   sundforsjov

   Kære Jannicke
   Tusind tak 🙂 og tak fordi du delte linket.
   Det er så vigtigt, at vi stopper op og mærker efter. At vi viser verden, hvem vi er – og ikke kun vores pæne sider. Jeg tror på, at vi alle hver især indeholder unikke gaver, som bare venter på at blive udfoldet og brugt.
   Tak for alle jeres kærlige tanker og støtte.
   Kram Charlotte


 6. okt 3, 2011
  2:41 pm

  Pia

  Åh kæreste Charlotte og din kære mand
  Hold op hvor blev jeg forskrækket, og hvor jeg dog ikke synes det er retfærdigt at I skal mere igennem af den slags ubehageligheder, det fortjener I ikke! Men hvor er det dog fantastisk at høre dig være så positiv og se mulighederne frem for begrænsningerne, det er der ikke mange der havde haft overskud til i din situation, du er fan… stærk Charlotte. Jeg ønsker for jer at dette var den sidste store udfordring, lad nu de gode oplevelser komme jer fremover:-) Pia


  • okt 3, 2011
   6:45 pm

   sundforsjov

   Tak kære Pia 🙂
   Jeg vælger at være taknemlig.
   Lige meget hvad der sker, så går livet videre. Det er ikke let, og vores piger har uden tvivl været ramt af en stor angst, som vi må have professionel hjælp til at bearbejde. Så længe der er håb og vi kan arbejde os frem mod lyset, så tror jeg på, at vi klarer det.
   Og ja lad alle de skønne oplevelser komme til os og alle andre nu 🙂
   Kram Charlotte


 7. okt 3, 2011
  3:03 pm

  Janicke

  Et veldig bra innlegg Charlotte og jeg beundrer ditt mot!!! Mange positive tanker fra Norge!!! Stor klem


  • okt 3, 2011
   6:45 pm

   sundforsjov

   Tusind tak kjære Janicke 🙂
   Klem Charlotte


 8. okt 3, 2011
  5:22 pm

  Kim Petersen

  Kære Charlotte.
  Min tanker, lys og bønner går til din mand og dig. Med hensyn til ETA-behandling så lad os lige snakke sammen da jeg har andenhånds erfaring med det via min veninde Jane.
  Kan i øvrigt KUN bifalde Kissers indlæg… Lad manden din læse de indlæg….

  Kærligst og lys…
  Kim


  • okt 3, 2011
   6:47 pm

   sundforsjov

   Kære Kim
   Tusind tak for dine dejlige tanker, dit lys og dine bønner – det styrker os 🙂
   Jeg ringer eller skriver til dig en af dagene.
   Kærligst Charlotte


 9. okt 3, 2011
  8:39 pm

  Lennert Pedersen

  Kære Charlotte,

  Puha sikke et stærkt indlæg på din blog, det er godt nok sejt af dig, at skrive om noget der er så tæt på, men som andre også helt sikkert kan få noget ud af, nemlig at nyde hver en dag man har her på jorden hvor man er sund og rask.
  Jeg ønsker dig og din familie alt det bedste for fremtiden.
  Med venlig hilsen
  Lennert Pedersen
  Duft & Natur.


  • okt 4, 2011
   5:07 am

   sundforsjov

   Kære Lennert
   Tak for dit indlæg, din ros og dine ønsker for min familie 🙂
   Det er bestemt en sej omgang, og det er tæt på, men disse konsekvenser af livet puster så mange mennesker lige i nakken, fordi stress, forhøjet blodtryk og overvægt er blevet en stor del af vores liv og hverdag. Mit ønske er, at vi alle skal stoppe op, spørge sig selv, om det virkelig kan være rigtigt, at vi skal virkelig så langt ud, før vi begynder at stoppe op, mærke efter og gå i en retning som fylder vores liv med glæde.
   Og så kan du i øvrigt tro, at jeg tester sunde færdigretter i disse dage 😉
   Kærlig hilsen
   Charlotte


 10. okt 3, 2011
  9:46 pm

  kicki

  Kære c. tårene triller ned af mine kinder…. mine tanker flyver et smut til stengårdsvej flere gange om dagen… og pigerne spørger til thea og katrine.. de kan ikke forstå de ikke er i skole og bh. ..
  jeg ved godt at i skal være stærke og alt det her, men vil have lov at sige at det er synd for jer. Og i må godt have lidt ondt af jer selv. I betyder så meget for mig og min familie,,.. og det er næsten ikke til at bære, at i endnu engang skal igennem dette her.. knus til jer alle fra kicki


  • okt 4, 2011
   5:12 am

   sundforsjov

   Kæreste Kicki
   Du rører mig lige der, hvor det hele gør allermest ondt – i hjerter, når angsten fylder mine pigers ansigter. Kathrine og Thea er hjemme, fordi de har fået feber. Jeg tror, det er deres naturlige måde at rense ud på og finde jordforbindelse på, nu hvor far igen er kommet hjem.
   Tro mig, vi har også stunder, hvor vi har ondt af os selv, men vi har heldigvis også episoder, hvor vi kan grine. I går aftes skulle sten øve sig i at sætte hænderne i lommen, og det så bare så komisk ud, at vi endte med et grineanfald.
   Du og din dejlige familie har en stor plads i vores hjerter, og vi skal have mange skønne stunder sammen i fremtiden.
   Kram og kærlige tanker Charlotte


 11. okt 5, 2011
  2:12 pm

  Bjørn Larsen

  Kjære Charlotte!
  Jeg ønsker deg og din familie mye krefter i tiden som kommer. Jeg har selv vært meget syk av diabetes2 og by pass operasjon så jeg vet hvilke fysiske og psykiske utfordringer dere går igjennom. Jeg ønsker dere alle lykke til med fremtiden. Det går bra! hilsen Bjørn(far til Janicke)


  • okt 6, 2011
   7:22 am

   sundforsjov

   Kjære Bjørn
   Tusind tak for din hjertevarme og dejlige hilsen 🙂
   Jeg ved jo godt fra Janicke, at du også har været igennem en stor operation og er kommet tilbage med fuld styrke 🙂 Det er dejligt at se, og inspirerende at du i dag underviser sammen med Janicke – så flot!
   Kærlig hilsen
   Charlotte .

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *