EmediateAd
Sund for Sjov

Labre Lakridskugler

07 oktober , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter - Tags: , , , , , , , , ,

“Nu det fredag, og så vi rigtig ud og” …. eeejj det er så måske liiige et par år siden, men okay .. der kommer da Vild med Dans i flimmeren, og det kan sagtens nydes sammen med et par labre lakridskulger:

 • 30 g pinjekerner
 • 100 g mandler
 • 50 g pekannødder
 • 1 håndfuld kokosmel
 • 2 håndfulde dadler
 • 2 tsk. engelsk lakridspulver
 • 1 tsk. havsalt eller vanilje (vælg om du er til sød eller salt lakrids)
 • 2 spsk. kokosolie
 • 2-3 spsk. vand

Det hele blendes og rulles til kugler, som sættes på køl. Rigtig dejlig weekend 🙂

Tilbage

18 kommentarer


 1. okt 7, 2011
  6:43 am

  Eva

  Hej Charlotte

  Jeg husker at have læst at du på et tidspunkt i dit blev klar over at dit mad misbrug gik ud over dine børn… Sådan som jeg ser det propper du godt nok fedtfattige madvarer i dig selv, dine børn og din mand, men dit misbrug råber ud over skærmen. Jeg er ked af det men jeg melder fra.. jeg kan ikke se sundheden i dine mails længere.. Du fylder dig og din familie med alle mulige kemikalier og du formidler det ovenikøbet videre til et utal af mennesker.. Hvor er den naturlige vej til et sundt liv, med madvarer som ikke er tilberedt af madvareindustrien men af dig selv.. Jeg ser en familie som opfatter sundhed helt skævt. Du opfatter det at være sund som at man bare skal fylde mærkelige produkter i maven for at få en go afføring.. Prøv med en sund og varieret kost. Det giver det resultat og så ved du hvad der er i din mad… Jeg syntes det er helt vild skræmmende for dine 2 piger og se hvordan du fylder dem med alle mulige kemikalier. Har du kigget på hvilke ting der er i det du vælger som værende sundt… Jeg har ellers været glad for dine mail, men ikke de sidste 14 dage.. Sundhed drejer sig om krop, sjæl og ånd.. Det er et holistisk menneskesyn som jeg tilslutter mig.. Hvad tilslutter du dig? De nemme løsninger og kemikalierne.. Undskyld men jeg måtte bare skrive min mening…
  Hilsen Eva


  • okt 7, 2011
   1:33 pm

   sundforsjov

   Kære Eva
   Din mening er altid velkommen 🙂 Det er bedre at springe fra end at sidde og bruge end masse unødig energi på noget, som man alligevel ikke kan tilsutte sig.
   KH Charlotte


 2. okt 7, 2011
  7:17 am

  Jette Holm

  Uhm.. hvor lækkert – tusind tak for input til fredagsslik.
  Det er jo noget af en begivendhed hver fredag når der skal lægges i slikskålen. Jeg vil fluks indkøbe til de lækre kugler.
  Og så vil jeg da også lige takke for det gode fif med lakridspulver strøet ud over mandler og rosiner. “Nogen” fik da guffet i går;-)
  Knus fra
  Jette


  • okt 7, 2011
   1:38 pm

   sundforsjov

   Kære Jette
   Velbekomme 🙂
   Ja de var ikke værst de mandler og rosiner!
   God weekend. Kram Charlotte


 3. okt 7, 2011
  7:34 am

  På Skrump

  Hej Charlotte,

  Lakridskuglerne ser virkelig lækre ud – desværre er jeg løbet tør for kokosolie og får ikke lejlighed til at købe mere før i næste uge… Kan man bruge noget i stedet?

  Mange hilsner
  Anne


  • okt 7, 2011
   1:45 pm

   sundforsjov

   Kære Anne
   Umiddelbart kan jeg bedst li dem med kokosolie, men prøv evt. med smør.
   KH Charlotte


 4. okt 7, 2011
  7:35 am

  Jane

  Tak for tips til labre lakridskugler. Det kunne da godt være man skulle lave sådan en portion i weekenden 🙂

  Og så vil jeg lige diskret nævne, at jeg slet ikke kan genkende noget af Evas kritik overfor. Eva har selvfølgelig lov til sin holdning, men jeg ser hverken noget misbrug, der råber ud over skærmen eller en familie med et skævt syn på sundhed. Bare sådan for god ordens skyld.

  Knus fra Jane


  • okt 7, 2011
   1:48 pm

   sundforsjov

   Kære Jane
   Velbekomme 🙂
   Og bare for god ordens skyld – tak 🙂
   Kram Charlotte


 5. okt 7, 2011
  8:16 am

  Torunn

  Mums 🙂
  Den opskrift skal vi vist have afprøvet i eftermiddag. Jeg vil gerne af med “fredags-slikket”, men gider ikke at lave en hel masse selv. Så ungerne får lov til at eksperimentere i eftermiddag.
  Kuglerne kan vel lynafkøles i fryseren?

  Mht. min egen holdning til mad, når nu emnet er bragt på banen, så har vi herhjemme haft rigtig stor succes med at holde os til en gylden mellemvej, hvor hjemmet lægger linjen for, hvad der er sundt, men giver frihed til at nyde, hvad der nu blive serveret ude. Uden dårlig samvittighed!
  For os har det betydet, at manden og det ene barn er kommet af med deres autoimmune sygdomme uden at lide aflast, samtidig med at vi andre nyder den gode mad.
  Jeg vil dog give Eva ret i at din blog råber, men for mig er beskeden madglæde, nydelse og eksperimenter. De samme ting som jeg sætter rigtig stor pris på, når jeg som biokemiker og naturopath går i køkkenet for at kreere nye stimuli til familiens smagsløg.
  Verden bliver et fattigt sted uden nye kombinationer.

  Jeg støtter fuld op omkring din blog Charlotte, og tager hatten af for det fantastiske arbejde du laver!


  • okt 7, 2011
   1:53 pm

   sundforsjov

   Kære Torunn
   Ja kuglerne kan sagtens lynafkøles i fryseren;-)
   Tak for dine rosende ord – der er ingen tvivl om, at jeg er nysgerrig, eksperimenterer og “leger” med maden, og verden ville for mig også være et fattigere sted uden dette 🙂
   KH Charlotte


 6. okt 7, 2011
  2:59 pm

  lovelyliller.com

  Mmmmmmm skal prøves. jeg elsker lakris og min mor også! 😀


 7. okt 7, 2011
  3:37 pm

  Janicke

  Ååååå kulene så kjempe gode og sunne ut 😀 Elsker lakris og løper til kjøkkenet med det samme!!! Fortsett som du gjør Charlotte. Elsker bloggen din. Stor weekend klem fra Janicke


  • okt 7, 2011
   3:59 pm

   sundforsjov

   Tusind tak kære Janicke 🙂
   God tur i køkkenet og rigtig dejlig weekend til dig og dine.
   Klem Charlotte


   • okt 11, 2011
    1:48 pm

    Janicke

    Testet uten dadler…men fikk det ikke helt til…men gir ikke opp 😀


    • okt 11, 2011
     3:45 pm

     sundforsjov

     Sejt du forsøger alligevel 🙂 Måske lidt mere kokosolie og evt. gojibær? Jeg tænker også på en ny variant med frisk ingefær 😉


 8. okt 10, 2011
  6:07 pm

  KunnskapsrikTrening

  Dette er noe av det beste jeg har hørt om på lenge:O) Elsker lakris, skal prøves så fort pulveret er kjøpt inn! Flott side!!


  • okt 11, 2011
   2:33 am

   sundforsjov

   Det glæder mig 🙂
   Jeg var lige et smut over på din blog – dejligt med alle dine gode tips til at få flotte træningsresultater!
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *